NXP Software verzamelt creatieve inzichten tijdens Dutch Design Week 07/11/2009 00:28

PR Newswire

EINDHOVEN, Nederland, November 6 /PRNewswire/ -- NXP Software, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van mobiele multimedia, heeft deelgenomen aan het "Taste 2009, blending and technology"-initiatief tijdens de onlangse Dutch Design Week, het belangrijkste designevenement van Nederland. Dankzij "Taste 2009" heeft NXP Software directe response kunnen verzamelen van bezoekers, als ontwerpers, ontwikkelaars, studenten en het publiek. Om inzichten van eindgebruikers en responses te kunnen verzamelen heeft het bedrijf een gebruikersonderzoek over één van haar productconcepten op het gebied van spraak samengesteld en interactieve demo's getoond, zoals van de LifeVibes(TM)LifeCapture-applicatie waarmee gebruikers hun eigen video's kunnen opnemen, vormgeven en delen op social networks als YouTube.

De laatste paar jaar heeft design een sterk stempel gedrukt op mobiele apparaten. Telefoons dragen tegenwoordig modenamen of automerken. Naast het uiterlijk is de gebruikerservaring ook steeds belangrijker geworden. Het is een trend die alleen maar sterker zal worden naarmate meer applicaties en services beschikbaar komen voor telefoons. Dit maakt de flexibiliteit en kwaliteit van het design van hardware en software design.

"Voor bedrijven die dit goed voor elkaar krijgen ontstaan er geweldig veel mogelijkheden," aldus Peter van de Berg, Marketing Director van NXP Software. "Gelet op deze trends was deelname aan een evenement als de Dutch Design Week een natuurlijke stap voor ons. Want wij onderzoeken innovatieve LifeVibes-concepten in de multimediaervaring voor mobiele telefoons. De response die we hebben verzameld verrijkt onze ideeën en helpt ons concepten en technologieën te combineren tot functionele en stimulerende ervaringen voor de eindgebruiker."

Groot platform voor innovatief design

De Dutch Design Week (die heeft plaatsgevonden van 17-25 oktober 2009) is het grootste designevenement van Nederland en een belangrijk platform voor zowel opkomende als gevestigde ontwerpers. Het negen-daagse evenement omvat talloze lezingen, workshops, openingen, productintroducties, seminars en tentoonstellingen. De mix van design, bruikbaarheid en technologie zorgt voor een uitgebreide interactie tussen ontwerpers, ontwikkelaars en het publiek.

Dit jaar zijn ongeveer 290 individuele evenementen gehouden op 60 verschillende locaties, die goed waren voor 115.000 bezoekers. "Taste 2009" vond plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. De stad biedt een buitengewone reeks activiteiten en de editie van 2009 heeft een ideaal forum opgeleverd voor het delen van meningen, concepten en applicaties met een publiek dat visie had en tevens kritische was.

Over NXP Software

NXP Software is een Onafhankelijke Softwareverkoper (Independent Software Vendor (ISV)) dat over de gele wereld lokale sales en support biedt. Het is gespecialiseerd in innovatieve multimediaoplossingen om de fabrikanten van mobiele apparaten en consumentenelektronica te helpen bij het leveren van krachtige multimediaervaringen waar je gemakkelijk van kunt genieten en en met een groot onderscheidend vermogen ten opzichte van de rest. De samenwerking die NXP Software is aangegaan met sterke partners als hoofdverkopers garandeert optimale flexibiliteit, eenvoudige integratie en interoperabiliteit tussen hardware - en softwareplatforms. De LifeVibes(TM )-software wordt gebruikt in meer dan 650 miljoen mobiele apparaten, wat het bedrijf marktleider maakt in software oplossingen voor mobiele multimedia. LifeVibes(TM) is een handelsmerk van NXP Software.

Website: http://www.software.nxp.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: NXP Software B.V., E-mail : info.software@nxp.com, Tel: +31-6-10035349