Rechtbank Utrecht


7 november: Open Dag rechtspraak

De rechtbank Utrecht en de Centrale Raad van Beroep houden op zaterdag zeven november van 10.00 uur tot 16.00 uur een Open Dag. Kom zelf kijken hoe de rechter beslist! De rechtbank en de Centrale Raad van Beroep geven uitleg over hun werk. De Centrale Raad van Beroep spreekt in hoger beroep recht in ambtenarenzaken en zaken op het terrein van de sociale zekerheid.

Maak een rechtszaak van dichtbij mee, geef je oordeel over het vonnis en leer alles over het werk van rechters. Halen die hangjongeren in de buurt toch vooral kattenkwaad uit, of is het vandalisme? Is die nieuwe dakappel bij de buren nou woningverbetering of toch vooral uitzichtbederf? Het is wikken en wegen: de rechter maakt het verschil!

Bezoekers kunnen de hele dag diverse rechtszaken bijwonen en meepraten over het oordeel dat de rechter geeft. Altijd al eens willen zien hoe een rechtszaak verloopt? Ook benieuwd wat een kort geding precies is en wat kun je doen als je ontslagen wordt? Je leert er alles over tijdens de open dag.

Maak daarnaast kennis met de officier van justitie, neem een kijkje in het cellencomplex van de rechtbank en maak kennis met mediation. Test je kennis van de rechtspraak in de rechtspraakquiz of praat mee tijdens het debat. Ook voor kinderen worden er volop activiteiten georganiseerd.

De Open Dag vindt plaats in het Gerechtsgebouw, Vrouwe Justitiaplein
1, 3511 EX Utrecht.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 25 september 2009 Naar boven