Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Landelijke Natuurwerkdag 7 november 2009

---

Landelijke Natuurwerkdag 7 november 2009

6 oktober 2009
Op zaterdag 7 november 2009 wordt er op sportpark Middenmeer, Amsterdam Oost- Watergraafsmeer meegewerkt met de Landelijke Natuurwerkdag. Van 9 tot 15 uur, verzamelen bij het beheersgebouw, Radioweg 76, 1098 NJ Amsterdam, naast de Jaap Edenbaan.

De landelijke natuurwerkdag is bedoeld om mensen meer van de natuur in hun eigen omgeving te laten genieten en op sportpark Middenmeer wordt dit gedaan door een samenwerking tussen het stadsdeel en Natuur, je beste buur.

Natuur, je beste buur is een paar jaar geleden begonnen door een stel enthousiaste buurtbewoners samen met Landschap Noord-Holland en de afdeling Sport van stadsdeel Oost- Watergraafsmeer met als doel het ecologisch beheer van de sportvelden meer naar de bewoners en gebruikers van het sportpark te betrekken en om elkaar als buurtgenoten beter te leren kennen. Tot nu toe heeft dit geleid tot een regelmatig bij elkaar komen om plannen te maken en ze ook daadwerkelijk uit te voeren, zo hebben we al een aantal uittreedplaatsen t.b.v. kleine zoogdieren gemaakt, zijn er door het hele sportpark diverse soorten vogelnestkasten opgehangen, zijn er diverse takkenrillen gemaakt ( die bieden o.a. bescherming aan kleine zoogdieren, insecten en vogels), er is een ijsvogelwand gemaakt en er zijn veel insecten en vlinderstruiken geplant waardoor er een rijker dierenleven begint te ontstaan. En dit alles gewoon naast de al bestaande voetbal, hockey en tennisvelden!

Op 7 november gaan we weer allerlei leuke natuurdingen doen zoals o.a. wilgen snoeien en dan takkenrillen maken met het snoeisel, planten en struiken planten, zaden zaaien en bloembollen planten. We kunnen ook uittreedplaatsen maken langs de sloten om zoogdieren zoals egels een kans te geven uit de sloot te klimmen en werken aan de ijsvogelwanden en ook werkzaamheden voor de ringslangenpopulatie staan op het programma.

We proberen voor een ieder passende werkzaamheden te bedenken dus voor kleuters, pubers en ouderen en alles wat daar tussen zit: we hebben iets te doen ( met passend gereedschap én handschoenen).

Natuur, je beste buur komt ongeveer 7 keer per jaar bij elkaar, werkdagen maar ook een excursie dag ( dit jaar naar de ecologische zone met ringslangen in Amsterdam-Noord) staat op het programma. Wij werken op zaterdagen van 9 tot 13 maar tussendoor kan er een beroep op ons worden gedaan als we dat aangeven om een keer extra te komen helpen met bijvoorbeeld snoeien en maaien en op de Landelijke Natuurwerkdag werken we van 9 tot 15 uur, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Kom vooral even bij ons kijken en met ons meewerken op zaterdag 7 november of mail voor inlichtingen met Henk van der Veer van Stadsdeel Oost- Watergraafsmeer :

HvanderVeer@oost-wgm.amsterdam.nl

Aanmelden via dit adres is gewenst zodat we weten voor hoeveel personen we een en ander moeten organiseren die dag.

Jaarprogramma 2010

23-01-2010

27-02-2010

03-04-2010

12-06-2010

28-08-2010

09-10-2010

06-11-2010 (landelijk natuurwerkdag)

foto van de natuurwerkdag