Rechtbank 's-Gravenhage

Bezoek de Open Dag in het Paleis van Justitie

Op zaterdag 7 november 2009 vindt de landelijke Open Dag van de Rechtspraak plaats. Het Paleis van Justitie in Den Haag opent de deuren van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek. De rechtbank, het gerechtshof, het College van Beroep voor het bedrijfsleven en het Openbaar Ministerie laten de verschillende aspecten van hun dagelijkse werk zien.

Op het programma staan de meest uiteenlopende nagespeelde zittingen, van belastingvraagstuk tot echtscheidingszaak en geweldsmisdrijf. Ook is er een strafzitting speciaal bestemd voor de jeugd. De rechter of raadsheer legt u uit hoe hij of zij tot een oordeel komt en gaat daarover met u in gesprek. Tijdens twee vragenhalfuurtjes zitten de presidenten van de rechtbank en het gerechtshof en de hoofdofficier van justitie klaar om met u van gedachten te wisselen.

Dat conflicten ook buiten de rechtszaal opgelost kunnen worden, laten mediators in een nagespeelde sessie zien. Op de informatiemarkt in het gebouw treft u vele organisaties aan die met de rechtspraak te maken hebben. Kinderen kunnen zich in toga laten fotograferen en deelnemen aan een tekenwedstrijd. Ook de rondleiding door het cellenblok mag u niet missen.

Meer informatie kunt u vinden op www.opendagvanderechtspraak.nl


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 6 oktober 2009