Gemeente Teylingen

talent zien tijdens de Kunstweek Warmond 2009

Laat je verborgen talent zien tijdens de Kunstweek Warmond 2009

09 oktober 2009

Iedereen kan zijn creatieve ei kwijt tijdens de Kunstweek Warmond 2009. Het programma staat bol van de leuke activiteiten waar creatievelingen van alle leeftijden aan kunnen deelnemen. Heb je bijvoorbeeld talent op het gebied van beeldende kunst of ben je creatief in het maken van filmpjes? Dan is dit je kans! De Kunstweek Warmond 2009 vindt plaats van zaterdag 7 november tot en met zondag 15 november 2009.

Beeldende kunst

Bea van Laatum (beeldhouwer) organiseert twee programmaonderdelen van de Kunstweek; de expositie beeldende kunst in Galerie de Pomp en diverse workshops. "Beide activiteiten zijn belangrijk voor de Kunstweek omdat ze laagdrempelig zijn. Zowel de workshops als de expositie zijn bedoeld voor alle Teylingers. Dus ook voor beginners. De expositie `Kunst naar Hartelust' geeft de mogelijkheid aan iedereen die nu thuis achter de geraniums schildert om ook eens te exposeren in een galerie. Wie weet welke verborgen talenten zichtbaar worden."

2009-10-09 Kunstweek Foto Bea van Laatum

Bea van Laatum

Workshops

Ook de workshops portretschilderen, papier maken, vilten en porselein schilderen zijn open voor iedereen die zijn horizon wil verbreden. "Het is een goede aanvulling op de rest van het programma van de Kunstweek. We willen tijdens deze week kunst breed brengen. Bezoekers nieuwe dingen laten zien. De workshops doen dit op een unieke manier. Ik hoop dat mensen zich opgeven, gewoon om kennis te maken met een andere discipline op een ongedwongen manier. Te kijken of het leuk is. Ik doe dat zelf ook vaak. Het levert me veel inspiratie op voor mijn eigen werk."

Inschrijven

Inschrijven voor de expositie `Kunst naar Hartelust' kan tot 16 oktober 2009. Voor meer informatie en inschrijven voor de workshops zie www.kunstweekwarmond.nl.

YouTube-filmpjeswedstrijd

Arie Schakenbos (schilder en beeldhouwer) organiseert de YouTube-filmpjeswedstrijd. Hij roept jongeren tussen 12 en 30 jaar op om hun film rond het thema `Teylingen, the movie' in te sturen. "Ik denk dat het voor jongeren die met film bezig zijn, al is het maar met hun mobieltje, leuk is om een podium voor hun creativiteit te hebben. En er is natuurlijk een geweldige prijs te winnen. Adobe Premiere is HET filmbewerkingspakket dat iedereen wil hebben." Tijdens de Kunstweek wordt een selectie van de ingezonden filmpjes op één of twee locaties in een doorlopende voorstelling op een groot scherm afgespeeld. En alle filmpjes zijn op internet te zien. "In een grijs verleden heb ik met de omroep Warmond Lokaal nog een paar televisie-uitzendingen verzorgd. Daarvoor gebruikte ik mijn eigen videocamera en montagerecorder. Als ik dan zo'n fenomeen als YouTube bekijk, dan ben ik wel een beetje jaloers, hoe je nu met eenvoudige middelen toch al een heel leuk resultaat kunt bereiken."

2009-10-09 Kunstweek Foto Arie Schakenbos

Arie Schakenbos

Inschrijven

Inschrijven voor de YouTube-filmpjeswedstrijd kan tot zondag 1 november 2009. Voor meer informatie zie www.kunstweekwarmond.nl.