Vereniging Natuurmonumenten


Natuurwerkdag

Natuurwerkdag op 7 november: doet u ook mee?
Natuurmonumenten doet ook dit jaar weer mee aan de Natuurwerkdag. Op 7 november wordt er op meer 330 locaties gewerkt aan een opknapbeurt voor de natuur. Op meer dan 28 locaties doet Natuurmonumenten hier aan mee. Een mooie dag om eens de handen uit de mouwen te steken, bijvoorbeeld in een gebied waar u nog nooit bent geweest.

De informatie over aanmelding en de exacte locaties kunt u vinden op www.natuurwerkdag.nl Op deze website staat ook een interactieve kaart, zodat u kunt terug vinden waar de gebieden precies liggen.

De 28 locaties van Natuurmonumenten liggen verspreid over het hele land. Dit betreft onder andere:

Drenthe: Mantingerveld, De ecologische verbindingszone bij Westerbork, het Norger esdorpenlandschap bij Norg. Overijssel: Sallandse Heuvelrug en De Wieden. Flevoland: Waterloopbos en Harderbos. Noord-Holland: Wormer- en Jisperveld en de Damlanderpolder. Utrecht: Landgoed Haarzuilens en Soesterveen. Zuid-Holland: Ackerdijkse Plassen bij Delfgauw, de Groene Jonker. Zeeland: Zwaakse Weel en de Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede. Noord-Brabant: Loonse en Drunense Duinen, Mookerheide, Molenheide, Strijbeeksche Heide.
Limburg: Brunssummerheide, Tungelerwallen bij het dorp Tungelroy, Plateaux Hageven, Dommeldal.

De werkzaamheden varieren van houtwallen afzetten, vuil opruimen, boompjes trekken, bomen zagen, tot wilgen knotten.

Voor meer informatie vindt u bij de locatieinformatie de telefoonnummers van de contactpersonen.