Rechtbank Leeuwarden


Kom naar de Open Dag van de Rechtbank en het Gerechtshof in Leeuwarden op zaterdag 7 november a.s.

Het gerechtsgebouw en het paleis van justitie zijn die dag geopend voor het publiek van 10.00 - 16.00 uur. Alle gerechten in Nederland doen mee aan deze landelijke Open Dag. Het thema van deze Open Dag is: `De rechter maakt het verschil'. Hierbij staat centraal dat elke zaak twee kanten heeft. De rechter bekijkt beide kanten om uiteindelijk tot een oordeel te komen.

Bezoekers kunnen de hele dag diverse (nagespeelde) zittingen bijwonen en meepraten over het oordeel dat de rechter geeft. Verder kunt u een kijkje nemen in het cellencomplex, in gesprek gaan met een rechter of officier in het internetcafé of rondgeleid worden in het paleis van justitie. Ook is er in beide gebouwen een informatiemarkt met stands van de rechtbank, het gerechtshof, het openbaar ministerie, de advocatuur en het juridisch loket.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven: in toga op de foto, je eigen bef knutselen, schminken, op speurtocht gaan, 4 op een rij spelen of je concentratievermogen op de proef stellen met de spiraal.

Het volledige programma van onze Open Dag vindt u hier.

Op onze Twitterpagina: www.twitter.com/rbhofleeuwarden kunt u de laatste nieuwtjes over de Open Dag volgen.

Meer informatie over de landelijke Open dag van de Rechtspraak is te vinden op: http://www.opendagvanderechtspraak.nl/.

Bron: Rechtbank Leeuwarden Datum actualiteit: 22 oktober 2009 Naar boven