IVN Nederland


Aan de slag in moerasbos aan de Buitenliede!

Actief in de natuur! Moerasbos aan de Buitenliede is zaterdag 7 november één van de 275 werkplekken in Nederland waar duizenden deelnemers een dag actief aan de slag gaan in de Nederlandse natuur. Samen werken aan onderhoud van natuur en landschap! Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert samen met Landschap Noord-Holland een werkdag in het moerasbos aan de Buitenliede. Hier aan de oostkant van Haarlem heeft zich een geweldig moerasbos ontwikkeld, een ware wildernis met hoge wilgen, waarin onder andere in de zomer een kolonie lepelaars broedt. Lekker een dag buiten werken in de natuur!

Deelnemers aan deze werkdag gaan hier stevig aan de slag. Tien jaar geleden behoorde dit moerasbosje nog tot een van de mooiste van Nederland. Nu gaan we een inhaalslag doen! We gaan braamstruiken en appelbes uitsteken, overhangende takken en langs de waterkant houtopslag van elzen weghalen. Tevens staat er nog een zaagklus in een wilgenbosje op het programma. Leuk werk en ook prachtig om de natuur in dit kleine maar kwetsbare gebied een handje te helpen! De Liede is een oud en kronkelig en van oorsprong een veenrivier. Het voerde ooit water van het hoogveengebied dat nu de Haarlemmermeer is naar het IJ. Het is nu een waterweg voor pleziervaart, de A5 en de spoorlijn van Haarlem naar Amsterdam raast er dwars overheen. Dat is jammer, want het is zo'n aardig hoekje met veel landschappelijke verrassingen. Hier is zelfs een kolonie lepelaars gevestigd! Het IVN Zuid-Kennemerland en Landschap Noord-Holland doen een oproep aan iedereen die lekker een dag in de buitenlucht wil werken op om zaterdag 7 november te komen. Deze Natuurwerkdag zorgt voor actie op mooie plekken buiten. Kennis over natuur en landschap leidt tot meer aandacht voor de eigen omgeving. Neem familie of vrienden mee en kom ook! Wie wil komen is van harte welkom. Ervaring is niet vereist! Het belooft een leuke en gezellige werkdag te worden. De werkdag duurt tot 15.30 uur. Zorg zelf voor werkkleding, lunchpakket, koffie en thee. Wij zorgen voor begeleiding, gereedschap, werkhandschoenen en lekkere vlaai voor bij de koffie!

7 november 2009 09:30 - 15:30 uur
Plaats: Haarlem
Locatie/vertrekpunt: Verzamelen om 9.30 uur bij De Zoete Inval . Kosten: Deelname is gratis!
Georganiseerd door: IVN Zuid-Kennemerland

Meer informatie bij:
Marc van Schie, 023-5351239 of publiciteit@ivnzk.nl. Graag aanmelden in verband met hoeveelheid gereedschap en vlaai! Of kijk op www.natuurwerkdag.nl of www.ivn.nl/zuidkennemerland. http://www.ivn.nl/zuidkennemerland