Gemeente Coevorden

Natuurwerkdag, doe mee in Dalen

Op zaterdag 7 november is de landelijke Natuurwerkdag. Voor alweer de negende keer kan iedereen een dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is dan ook eigenlijk een opknapbeurt. Een soort make-over van het Nederlandse landschap.

Op veel locaties in Nederland worden natuurgebieden onder handen genomen. In de gemeente Coevorden wordt dat gedaan bij het Ven Grootveld aan de Vliers in Dalen. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Natuurwerkgroep Dalen.

Kinderen welkom
Het Ven Grootveld is een ven met hooilandje gelegen aan de rand van Dalen. Op 7 november wordt van 9:00 tot 13:00 uur met maximaal 20 personen het zagen van bomen en struiken, het opschonen het ven, plagwerkzaamheden en het opzetten van een broeihoop aangepakt. Ook kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen.

Informatie en opgave
Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met de locatieleider, de heer Klunder, telefoon: 0524-221413, e-mail: g.r.klunder@hccnet.nl. Op de website van de Nationale Natuurwerkdag, www.natuurwerkdag.nl, vindt u niet alleen informatie over de activiteit bij het Ven Grootveld in Dalen, maar ook een overzicht van de landelijke activiteiten in het kader van de Nationale Natuurwerkdag.