Vereniging Natuurmonumenten


Helpt u mee op de Natuurwerkdag?

Zaterdag 7 november is de Natuurwerkdag. Ook dit jaar doet Natuurmonumenten weer mee! Op meer dan 330 locaties in Nederland krijgt de natuur die dag een 'opknapbeurt'.
De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld bomen zagen, houtwallen afzetten, boompjes trekken en wilgen knotten. Helpt u mee?

Meer info & aanmelden

Meer informatie over aanmelding en de locaties van de Natuurwerkdag vindt u op www.natuurwerkdag.nl Op deze website staat een interactieve kaart zodat u kunt terug vinden waar de gebieden precies liggen.

De 28 locaties van Natuurmonumenten liggen verspreid over het hele land:

Drenthe: Mantingerveld, De ecologische verbindingszone bij Westerbork, het Norger esdorpenlandschap bij Norg Overijssel: Sallandse Heuvelrug en De Wieden Flevoland: Waterloopbos en Harderbos Gelderland: Reeënberg, Zwartebroek, Korenburgerveen en Veluwezoom Noord-Holland: Wormer- en Jisperveld en de Damlanderpolder Utrecht: Landgoed Haarzuilens en Soesterveen Zuid-Holland: Ackerdijkse Plassen bij Delfgauw, de Groene Jonker Zeeland: Zwaakse Weel en de Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede. Noord-Brabant: Loonse en Drunense Duinen, Mookerheide, Molenheide, Strijbeeksche Heide
Limburg: Brunssummerheide, Tungelerwallen bij het dorp Tungelroy, Plateaux Hageven, Dommeldal

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, KNNV Vereniging voor Veldbiologie en VOBULA. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij en Greenchoice.