Gemeente Kapelle

Gratis Rondleiding Fruitteeltmuseum
fotoo geschild fruit voor de praalwagen fruitcorso

Zaterdag 7 november vindt om 14.00 uur een rondleiding plaats in het Fruitteeltmuseum aan de Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle. De gids neemt u mee naar het museum en de museumtuin waar de geschiedenis en cultuur van de fruitteelt door de jaren heen is te beleven.
De rondleiding is gratis, de entree kost ⬠3,50; voor donateurs en kinderen hoeft geen entree worden betaald. Voor meer informatie tel:
0113-344904 of zie www.fruitteeltmuseum.nl

Het Fruitcorso in Goes was een ware traditie dat elk jaar op de Bevelanden vele duizenden bezoekers trok. In het Fruitteeltmuseum is de wisseltentoonstelling âFruitcorso zoals het wasâ te zien die terugblikt naar de tijden van de fruitcorso die gedurende 1955 tot en met 1968 elk jaar op de derde zaterdag van september in Goes plaatsvond. Voorafgaande aan de fruitcorso werd op de tweede zaterdag in september de fruitweek ingeluid met de kinderfruitcorso en de installatie van een fruitfee met haar hofdames. De fruitfeeën, de muziekkorpsen, de evenementen tijdens de fruitcorso en de vele met fruit opgetuigde praalwagens zijn in de tentoonstelling uitgebreid te zien.
Vanaf 1 november is het Fruitteeltmuseum geopend op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Het handwerkcafé vindt vanaf de eerste woensdag in november maandelijks plaats.