Buitenlandse studenten (terug) naar Den Haag

29/10/2009 16:31

Stichting Nuffic

Blijvende band met Nederland hoog op de agenda

Buitenlandse studenten (terug) naar Den Haag

Op uitnodiging van de Nuffic, de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het hoger onderwijs, komen duizenden buitenlandse studenten die momenteel in Nederland studeren, op zaterdag 7 november naar de Day of the International Student in Den Haag. Daaraan voorafgaand vindt een tweedaagse werkconferentie plaats van alumni van het Nederlands hoger onderwijs uit de hele wereld.

De Holland Alumni Conference, die de Nuffic, de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs op 5 en 6 november organiseert, brengt 120 afgestudeerden uit de hele wereld bij elkaar. Zij bezoeken vakgerichte workshops en bespreken tegelijkertijd hoe zij de onderlinge band en die met Nederland kunnen versterken, bijvoorbeeld via alumni verenigingen. De oprichting daarvan wordt tegenwoordig door Nederland gesteund. De afgestudeerden zijn belangrijke informele ambassadeurs voor ons land en ons bedrijfsleven. Zij kennen immers de Nederlandse producten en diensten uit eigen ervaring. En meestal smaakt die ontmoeting naar meer.

Voor de Day of the International Student (DIS) op zaterdag 7 november is het hele Haagse World Forum afgehuurd. Staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie en de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen voeren er het woord. Nuffic algemeen directeur Sander van den Eijnden geeft de aftrap.

De DIS wordt jaarlijks georganiseerd door Nuffic om de buitenlandse studenten in ons land haar waardering te tonen voor het feit, dat zij voor een opleiding in Nederland gekozen hebben en niet ergens anders. De dag draagt een feestelijk karakter, maar kent ook inhoudelijke elementen. De bezoekers worden op een speelse wijze in contact gebracht met de Nederlandse cultuur.

Als het gaat om de kwaliteit van onderwijs, onderzoek én de leefomgeving plaatsen buitenlandse studenten die het Nederlandse hoger onderwijs kennen - bijvoorbeeld via het internet - ons land consequent in de top tien. Zestig procent van hen verklaart, dat zij vrienden en collega's willen tippen over het Nederlandse aanbod. Ze vinden wel dat er meer publiciteit aan gegeven mag worden. Nu al bieden de Nederlandse universiteiten en hogescholen ruim 1.450 cursussen en opleidingen in het Engels aan voor een internationaal publiek. Afgelopen studiejaar studeerden in ons land 78.000 buitenlanders op een totaal van veel meer dan een half miljoen studenten.





http://www.nuffic.nl