Gemeente Lingewaard


Zaterdag 7 november Landelijke Natuurwerkdag

Zaterdag 7 november a.s. gaan duizenden vrijwilligers aan de slag op de landelijke Natuurwerkdag. Landschapsbeheer Gelderland doet een oproep aan een ieder die van de natuur geniet om mee te doen. Ook in Lingewaard is er een werklocatie, zijnde de Defensiedijk.

Langs de Defensiedijk staat een rij fraaie knotwilgen, die een prachtig plaatje opleveren zo langs de Waal. Deze wilgen moeten geknot worden en de onderbegroeiing moet worden gesnoeid. Het gaat om verschillende werkzaamheden en is ook voor kinderen goed geschikt. Hele kleintjes moeten wel begeleid worden. Er is werk voor maximaal 25 personen. Er is voldoende gereedschap, helmen e.d. Voor koffie, thee e.d. wordt gezorgd.

De activiteiten starten om 09.00 uur tot ca 12.00 uur. De ochtend wordt georganiseerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatie leider de heer Theo Dhont, Rhinox@Zonnet.nl tel. (0481) 46 45 42 of de provinciale coördinator Charlotte Krabben, gelderland@natuurwerkdag.nl tel. (026) 353 74 44.

Knotwilgen