Natuurwerkdag pure winst voor Nederlandse landschap

30/10/2009 10:00

Landschapsbeheer Nederland

Zaterdag 7 november aanstaande gaat er van alles veranderen in het Nederlandse landschap. Dan gaan duizenden vrijwilligers aan de slag op de negende landelijke Natuurwerkdag, de grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap, welke wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland. Takkenrillen maken, het verwijderen van grove dennen op de heide of het schonen van poelen zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten. Op een record aantal van meer dan 340 locaties gaat jong en oud aan de slag in het landschap.

De Natuurwerkdag is hét jaarlijkse moment om een steentje bij te dragen aan een mooi Nederlands landschap. Zonder hulp overwoekert ons landschap en gaat er een hoop natuurschoon verloren. Op de Natuurwerkdag wordt gesnoeid, geknot en nog veel meer. "Lekker buiten bezig zijn. Zo'n topervaring maakt duizenden nieuwe ambassadeurs van het landschap en dat is pure winst", aldus Mieke van Heuven, directeur van organisator Landschapsbeheer Nederland.

Omdat je niet vroeg genoeg kennis kan maken met de natuur, is er dit jaar op de Natuurwerkdag speciale aandacht voor (gezinnen met) kinderen. Iedereen vanaf acht jaar kan meedoen. Op de zogenoemde kinderlocaties is van alles te doen: hoor het gekraak van je eigen omgezaagde boom of leer waarom ringslangen een broeihoop nodig hebben.

VRIJWILLIGERSWERK IN HET LANDSCHAP

Het landschap kan niet zonder jouw hulp. Op meer dan 340 locaties door het hele land kan iedereen zijn handen uit de mouwen steken. De meeste vrijwilligersgroepen kunnen ook gedurende de rest van het jaar nog wel wat handen gebruiken. De Natuurwerkdag is de ideale dag om kennis te maken met vrijwilligerswerk in het landschap. Maak 'jouw landschap' dus weer mooi! Alle informatie over locaties, activiteiten en speciale kinderlocaties is te vinden op de vernieuwde website. Per locatie is een beperkte hoeveelheid deelnemers mogelijk. Meld je dus snel aan op www.natuurwerkdag.nl

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB, KNNV vereniging voor veldbiologie en Vobula. De Natuurwerkdag wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en Greenchoice.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.natuurwerkdag.nl