Gemeente Teylingen

Kunstweek Warmond 2009

Spetterend programma Kunstweek Warmond 2009

30 oktober 2009

Van 7 tot en met 15 november 2009 staat heel Warmond in het teken van kunst. Het is de tweede keer dat Warmond deelneemt aan de landelijke Kunstweek. Het thema van dit jaar is `Kunst naar hartelust'.

Tijdens de Kunstweek Warmond komen alle vormen van kunst aan bod. Van de letterkunst tijdens een signeersessie met Maarten 't Hart tot een expositie van beeldende kunst gemaakt door de bekende Warmondse kunstenaar Pieter Geraedts sr. Verschillende kunstenaars uit Teylingen leveren een bijdrage aan de Kunstweek Warmond.

Inwoners actief betrokken

Inwoners van Teylingen zijn dit jaar op verschillende manieren actief bij de Kunstweek betrokken. De wedstrijden, georganiseerd dóór en vóór de inwoners van Teylingen, bleken al een groot succes. De poëziewedstrijd leverde maar liefst 134 aanmeldingen, de fotowedstrijd zo'n 50 en `Gluren bij de buren' (beeldende kunst expositie achter de ramen van huizen) zorgde voor ongeveer 30 aanmeldingen. Een selectie van de inzendingen (foto en poëzie) zullen vanaf zaterdag 7 november te zien zijn in Kunstcafé de Galerie, Dorpsstraat 40 in Warmond.

Feestelijke start

Zaterdag 7 november gaat de Kunstweek Warmond 2009 feestelijk van start. De aftrap vindt om 14.30 uur plaats met een optreden van Jan Kiewiet de Jonge in de feesttent voor Kunstcafé de Galerie. Iedereen kan vanaf 14.30 uur een bezoek brengen aan de tentoonstellingen in de galerieën rondom de Pomp in Warmond en `Gluren bij de buren' in de Dorpsstraat en `de dammetjes' bekijken.

Kunstweek Warmond 2009

Bij de organisatie van de Kunstweek Warmond zijn diverse partijen betrokken zoals kunstenaars in Warmond en gemeente Teylingen waaronder het kunstenaarscollectief Bollenstreek in Beeld (BIB), Galerie De Pomp, Kunstcafé De Galerie, de Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV), Theater Het Trefpunt en Het Oude Raadhuis. De Kunstweek Warmond wordt ook gesponsord door Akzo Nobel, Van der Valk Hotel Sassenheim en Foto Turk.

Doorlopende tentoonstellingen

De tentoonstelling van de fotowedstrijd `Portretten van Teylingen', de poëziewedstrijd `Een kloppend hart' en de tentoonstelling van Pieter Geraedts in Kunstcafé de Galerie in Warmond lopen door tot en met 29 november 2009.

Het programma van de Kunstweek Warmond 2009.

Voor meer informatie zie www.kunstweekwarmond.nl.