Gemeente Son en Breugel


Meer op de landelijke natuurwerkdag!

Handen uit de mouwen voor Oud Meer op de landelijke natuurwerkdag!

Op zaterdag 7 november organiseert Staatsbosbeheer samen met het IVN en Dutmella Scouting voor de negende keer de landelijke natuurwerkdag. Op honderden locaties door het land kan jong en oud zich inzetten voor behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is eigenlijk een opknapbeurt , ofwel een `make over' voor de natuur.

Voor de gemeente Son en Breugel is gekozen voor het heidegebied rondom natuurobject Oud Meer. De werkzaamheden, ter voorkoming van verbossing van het gebied, zullen met name bestaan uit het verwijderen van kleine vliegdennen en andere ongewenste begroeiing.

Iedereen vanaf 7 jaar is van harte welkom vanaf 9.30 tot 15.00 uur bij de hut van Dutmella Scouting op het Dutmellapad te Son. Een halve dag meedoen is ook mogelijk. Er is een middagpauze van 12.15 tot 12.45, waarbij wordt gezorgd voor soep en dranken. Er wordt verzocht wel zelf een lunchpakket mee te nemen. Voor de kinderen geldt dat zij welkom zijn onder begeleiding van de ouders.

Geadviseerd wordt stevige schoenen en werkkleding aan te trekken en handschoenen en eventueel een (gemerkte) schop en/of handzaag mee te nemen. Handschoenen en gereedschap worden ook door Staatsbosbeheer ter beschikking gesteld.

Omdat er plaats is voor 100 deelnemers, is aanmelding gewenst. Dit kan via de website www.natuurwerkdag.nl of telefonisch op 0499 - 471153. De directe link voor deelname in son en Breugel: http://www.natuurwerkdag.nl/meedoen/locatie/oudmeer-sonse-bossen/68

Het is leerzaam en ontspannend om in de natuur lekker bezig te zijn. Na afloop kijk je met een voldaan gevoel en met andere ogen naar het natuurgebied.