Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
02-11-2009

Bachelorvoorlichtingsdag VU ook gericht op ouders
VU helpt ouders bij studiekeuze kinderen

De VU organiseert een workshop voor ouders waarin wordt ingegaan op hoe zij hun kind kunnen helpen bij hun studiekeuze. Ouders krijgen handvatten om met hun kind tot een goed gesprek te komen over hoe je kunt kiezen. De workshop `Hulp bij Kiezen' vindt plaats tijdens de VU Bachelorvoorlichtingsdag zaterdag 7 november a.s.

Door oefeningen niet alleen door de ouder te laten maken, maar ook thuis door het kind, komt er een dialoog op gang over studiekeuze, interesses en ambities.

Ook organiseert de VU 7 november het Alumnicafé waar scholieren en VU- afgestudeerden informeel met elkaar in contact komen. Bekende en minder bekende oud VU-studenten vertellen gepassioneerd over hun vak, waaronder Andrew Niemeijer, `Leraar van het jaar 2009'. Niemeijer geeft Engels aan het OSG West- Friesland in Hoorn. Van de drie genomineerden werd hij tijdens de verkiezing `Leraar van het jaar 2009' begin oktober in de tv-uitzending door een deskundige jury gekozen. Hiermee is hij voor een jaar ambassadeur van het voortgezet onderwijs. De gesprekken met afgestudeerden geven scholieren een concreet beeld van de beroepspraktijk en leiden tot nieuwe inzichten.

Alle bacheloropleidingen van de VU nemen deel aan de Bachelorvoorlichtingsdag op 7 november. Scholieren krijgen een applicatie aangeboden om op hun mobiele telefoon een eigen dagprogramma samen te stellen.