Rechtbank Roermond


Open Dag rechtbank Roermond op zaterdag 7 november

Roermond, 2 november 2009 - Op zaterdag 7 november van 10.00 -16.00 uur is de landelijke Open dag van de Rechtspraak 2009. De rechtbank Roermond, Willem II Singel 67, opent op die dag haar deuren onder het motto `De rechter maakt het verschil'.

Bij de rechtbank Roermond worden verschillende zittingen nagespeeld, waarbij ook het publiek nadrukkelijk naar hún oordeel wordt gevraagd. Dat kan gaan om een schuldigverklaring (bij strafzittingen), maar bijvoorbeeld ook om de vraag of het ontslag van een werknemer terecht is. U kunt ook vragen stellen aan de rechter.

Bus NFI
Maar er is meer. Zo staat op de binnenplaats van het gerechtsgebouw de bus van het Nederlands Forensisch Instituut uit Rijswijk, waar met eigen ogen is te zien hoe sporenonderzoek in de praktijk gaat. Maar je kunt als bezoeker ook een kijkje nemen in de cellen, plaatsnemen in de arrestantenbusjes of rondkijken in de bibliotheek en het archief. Kinderen kunnen hun eigen vingerafdruk maken en in de huid van de rechter kruipen door in toga op de foto te gaan.

Informatiemarkt
De centrale hal van de rechtbank is tijdens de Open Dag gevuld met stands, waar op een informatiemarkt diverse organisaties zich presenteren, zoals Openbaar Ministerie Roermond, Orde van Advocaten, Justitiële Verslavingszorg, Verslavingszorg Re-set, Juridisch Loket, Raad voor de kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, Slachtofferhulp, Reclassering en Bureau HALT.

En verder is er een internethoek, een puzzeltocht en een kleurhoek voor de allerkleinsten.

Kortom: kom naar de Open Dag van de rechtbank Roermond en oordeel zelf of de rechter het verschil maakt!

Zie het programma van de rechtbank Roermond of als u het totaalplaatje van de Open Dag wilt zien, kijk dan op
www.opendagvanderechtspraak.nl/.

Bron: Rechtbank Roermond Datum actualiteit: 2 november 2009