Openbare bibliotheek Amsterdam


CHOCA, Chocoladefestival Amsterdam bij de OBA

7 tot en met 22 november, dagelijk van 10.00 - 19.00 uur 03 nov 2009 - 15:18
Chocafestival

Tijdens de 2e editie van CHOCA, Chocoladefestival Amsterdam, bewijst Amsterdam met recht de wereldhoofdstad van de chocolade te zijn. Veel aandacht voor herkomst, kwaliteit en cultuur van chocolade en een groot aantal activiteiten rondom chocola.

In de Centrale Bibliotheek staat het vertrekpunt: het CHOCA-informatiepunt. Bij deze informatiebalie komt de bezoeker alles te weten over de deelnemende restaurants die de overheerlijke chocolademenu's serveren, reserveren kan meteen.

Zelf met chocolade bezig zijn kan in de workshops georganiseerd door gerenommeerde patissiers. Alles willen weten over de rijke cacaogeschiedenis van Amsterdam? Er zijn wandelingen en rondvaarten. Neem bij de CHOCA informatiebalie een CHOCA stadsplattegrond mee en ontdek de chocolade wereldhoofdstad. Verder proeverijen, tentoonstellingen chocoladetests.

In de Centrale Bibliotheek zijn diverse (gratis) activiteiten georganiseerd, waaronder:

Vrijdag 13 november, 19.00 t/m 22.00 uur, Cultuurplein, 2e etage Markt voor geheimen
Vier sfeervol verlichte tafeltjes. Achter elke tafel iemand die iets te vertellen heeft wat niemand anders weet. Elke bezoeker mag vijftien minuten aanschuiven en luisteren. De weg van de Chocolade naar hier, het `zijn' van de eerlijke chocoladereep, voedsel van de goden en nog veel meer. Geheimen over chocolade.

7 t/m 22 november, vitrines 4e etage
Tentoonstelling: CHOCA en postzegels
Het verhaal van cacao en chocolade op postzegels.

7 t/m 22 november, vitrines 5e etage,
Tentoonstelling: Verkade Paviljoen in de OBA
Exclusief voor het CHOCA, Chocoladefestival Amsterdam komt een deel van de bijzondere Verkade collectie uit het Verkade Paviljoen naar Amsterdam, met een tentoonstelling om je vingers bij af te likken.

7 t/m 22 november, Bordes
Art-on-a-Box
Tijdens het CHOCA, Chocoladefestival Amsterdam zal de 10e ART-on-a-BOX container beschilderd worden door kunstenares Bernet Ragetli. Het thema van de container is cacao. In de container wordt meer verteld over cacao en de Amsterdamse haven.

Ga voor het volledige programma, ook buiten de bibliotheek, naar http://www.choca.nu/. Hier kunt u tevens terecht voor eventuele toegangsprijzen en kaartverkoop.