Rechtbank Alkmaar


Open Dag rechtbank Alkmaar

De rechter maakt het verschil! Dat is het thema van de Open dag van de rechtspraak. Op zaterdag 7 november houdt rechtbank Alkmaar Open Dag. Van 10.00 tot 16.00 uur organiseert de rechtbank allerlei activiteiten voor jong en oud. Rechtbank Alkmaar vindt het belangrijk om te laten zien wat rechtspraak is en doet. Kijk voor het programma op www.opendagvanderechtspraak.nl.

Gedurende de hele dag worden er zittingen nagespeeld waarbij u vragen kunt stellen en uw oordeel kunt geven. De rechtbank vindt het belangrijk om te horen wat uw mening is over bijvoorbeeld de hoogte en het doel van de straffen. Wat is de rol van de media in de rechtzaal? En vindt u de rechter nog wel van deze tijd? Doe mee aan deze gesprekken over allerlei actuele thema's.

Er zijn drie gesprekrondes van drie kwartier georganiseerd die begeleid worden door Evelien de Jager, journalist bij RTV NH. Het eerste gesprek om 11.00 uur is tussen de president van de rechtbank, E. van der Molen en advocaat R. van Gulick. Vervolgens komen om 13.00 uur kinderrechter A. van Leeuwen en persvoorlichter van de Raad voor de Kinderbescherming, R. Bakker, aan het woord. Ter afsluiting om 15.00 uur een gesprek tussen persrechter F. Lourens, hoofdofficier van justitie B. Streefland en strafadvocaat M. Balemans. De media zijn in het bijzonder uitgenodigd om deel te nemen aan deze gesprekken. Verzoeken voor opnames voor radio en televisie van de Open Dag moeten worden aangevraagd via de persvoorlichter.

Om aandacht te vragen voor de Open Dag zal er woensdag 4 november een levend standbeeld worden geplaatst op het Canadaplein in Alkmaar. Vrouwe Justitia zal vanaf 12.00 tot 16.00 uur optreden.

Bron: Rechtbank Alkmaar
Datum actualiteit: 3 november 2009