Gemeente Sneek


opent friese editie natuurwerkdag in ysbrechtum

Wethouder Jan Bargboer opent Friese editie Natuurwerkdag in Ysbrechtum

Wethouder Jan Bargboer opent zaterdag 7 november samen met gedeputeerde Hans Konst de 9e editie van de Natuurwerkdag op Epemastate te Ysbrechtum. Zij doen dit door zelf de baggerbeugel ter hand te nemen en een start te maken met het schoonmaken van de gracht.

De natuurwerkdag wordt in Fryslân georganiseerd door Landschapsbeheer Friesland en heeft als doel iedereen aan de slag te laten gaan met natuur en landschap in de eigen omgeving. In totaal zijn er die dag 340 lokaties in het hele land waar gewerkt kan worden. In onze provincie zijn dat er 21, en landgoed Epemastate is daar één van.

Op het landgoed kan fruit worden geplukt en wordt hakhout afgezet. Ook worden wilgen geknot en wordt de gracht schoongemaakt. Er zijn verschillende activiteiten speciaal voor kinderen.

Er is werk voor 30-35 personen. In heel Fryslân kunnen vele honderden personen terecht op de verschillende locaties. Iedereen die zich vrijwillig in wil zetten voor het landschap kan zich aanmelden via www.natuurwerkdag.nl

Samenwerkingspartners
De Natuurwerkdag wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en Greenchoice. Partners van de Natuurwerkdag zijn Natuurmonumenten, Staatbosbeheer, Vereniging voor Natuur en Milieueducatie (IVN), Scouting Nederland, ANWB Vrijbuitens, Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN) en Vobula.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze dag, neem dan contact met Jan Piet de Boer of Kees Terwisscha van Scheltinga, Landschapsbeheer Friesland, telefoon: 058 -383800.