Deelgemeente Charlois Rotterdam

Lions Club Rotterdam-Zuid van start

Vanaf 7 november aanstaande heeft Rotterdam Zuid officieel een eigen Lions Club. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur vindt de charter plaats in Brasserie Hof van Charlois, Charloisse Kerksingel 2.

Een charter houdt in dat de Lions Club Rotterdam op 7 november een officiële status krijgt. Vertegenwoordigers van Lions Nederland en Lions International zullen aanwezig zijn om de charter te bekrachtigen. Ook wethouder Dominic Schrijer zal aanwezig zijn.

Een Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, dus zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Deze serviceclubs maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions International. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Het internationale motto van alle Lionsactiviteiten is we serve.

De Lions Club Rotterdam Zuid (in oprichting) heeft hieraan al invulling gegeven door geld in te zamelen voor een scholingsprogramma voor straat- en zwerfkinderen in Zuid Afrika, in samenwerking met OIBS Charlois.