Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 24 maart 2009

Wende doet met haar No.9 poptour op zaterdag 7 november WATT aan

Bij de release van een nieuw album hoort een nieuwe tour. Niet zoals men verwacht een theatertour maar een poptour genaamd No.9. Wende zal 10 grote poppodia in Nederland aandoen. Op zaterdag 7 november staat Wende in WATT. De voorverkoop voor deze show is direct gestart.

No.9
Met de trilogie van Franse chansons als fundament heeft Wende 9 maanden vrij genomen om zichzelf en haar talent opnieuw te ontdekken. In deze periode is zij de wereld in getrokken en na alle ontmoetingen, na door een landschap van geluiden gereisd te hebben vervielen alle grenzen in stijl of smaak; dance, pop, rock, singer-songwriter, blues, het passeert allemaal de revue. No.9 staat voor experimenteerdrift, voor vuur, eenzaamheid en verbinding zoeken. De titel is geïnspireerd op de song Number 9 van The Beatles. The Beatles staan voor Wende voor ambacht, voor muziek die beklijft met een ijzersterke melodie. Wende's nieuwe geluid is naast haar poptour ook te beluisteren op het gelijknamige album welke in het najaar zal verschijnen.

Wende
Wende Snijders (1978) trapte haar professionele carrière af in 2000 met het winnen van het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie. Na 2002 studeerde Wende af aan de Academie voor Kleinkunst waarna ze zich verder verdiepte in het Franse Chanson. Samen met een pianist, violist, altviolist, cellist en accordeonistmaakte ze een zeer succesvol theatraal muziekprogramma waarmee ze in 2004-2005 op tournee ging langs de Nederlandse theaters. De tour was volledig uitverkocht. Haar eerste album 'Quand tu dors' waarop ze samen met haar muzikanten en Het Metropole Orkest te horen is, werd een groot artistiek en commercieel succes. Sindsdien ging het hard met Wende. Ze won prijs na prijs waaronder Edisons voor haar albums 'Quand Tu Dors' en 'La Fille Noyée'. Beide platen bereikten de gouden status. Verder de prestigieuze British American Tobacco-prijs en de Annie MG Schmidtprijs. Wende speelde diverse malen met het Metropole Orkest, op het North Sea Jazz Festival, en maakte de voorstelling 'Adem' op Oerol.

ZA 07 11 2009 WENDE @ WATT (GROTE ZAAL)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:30u, tot 22:00u. Tickets a E 25,00 (excl. vvk) zijn te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.wende.nu

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /