Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUWE BESTEMMING ARKEFLY: AQABA IN JORDANIË


. Holland International: Jordanië een must voor strand en cultuurliefhebbers

Rijswijk, 24 juli 2009 - ArkeFly krijgt er een nieuwe vliegbestemming bij: Aqaba in Jordanië. Vanaf 7 november tot en met 10 april vliegt ArkeFly iedere zaterdag in vijf uur naar deze nog relatief onbekende bestemming. Onbekend maakt echter niet onbemind. Jordanië is het land van de roze stad Petra, van de woestijn rondom Wadi Rum en van de onderwaterwereld van de Rode Zee. Jordanië is een must voor zowel strand- als cultuurliefhebbers. Reismerk Holland International biedt beide varianten; naast strandvakantie aan de Rode Zee en Aqaba zijn er diverse rondreizen langs de hoogtepunten van Jordanië. De achtdaagse rondreizen hebben een vertrekgarantie; dit betekent dat de klant al vertrekzekerheid heeft bij het boeken van de reis.

Petra, Wadi Rum & Rode Zee
Holland International brengt een aparte brochure met Jordanië en Israël uit. Hierin staan strandvakanties aan de Rode Zee, Aqaba en Eilat, en diverse boeiende rondreizen. 'Jordanië is geschikt voor iedereen. Cultuurliefhebbers halen hun hart op bij de magische roze stad Petra, avonturiers voelen zich in hun element in de uitgestrekte woestijn van Wadi Rum en vakantiegangers die lekker willen uitrusten in de zon aan het strand komen ook volop aan hun trekken. Jordanië heeft overeenkomsten met de populaire bestemming Egypte, waar ook cultuur, natuur en strand hand in hand gaan. Daarom is Jordanië ook zeer geschikt voor klanten die in Egypte al veel van de cultuur en stranden hebben gezien en nu op zoek zijn naar iets anders. Het sleutelwoord bij Jordanië is variatie', aldus Christiaan Mondria, Hoofd Product Midden-Oosten bij Holland International.

Parels van rondreizen

Holland International biedt diverse achtdaagse rondreizen in Jordanië en Israel, zoals de 'Hoogtepunten van Jordanië'. De rondreis begint met ontspanning aan de Rode Zee en vooral ín de Rode Zee. De Wadi Rum woestijn wordt per Jeep verkend en Petra bereik je lopend of per paard. Petra is het onbetwiste hoogtepunt van de reis met haar roze schatkamer, klooster, necropool en theater. Aman, de hoofdstad van Jordanië, is een typische Arabische metropool met verschillende souks en Romeinse restanten. Jerash staat bekend vanwege de overblijfselen uit de tijd van Alexander de Grote en de Romeinen, zoals een prachtig plein en een triomfboog. De rondreis wordt drijvend afgesloten in de superzoute Dode Zee. Een tip van Holland International expert Christiaan Mondria: 'Combineer Jordanië met Israël, tijdens onze 15-daagse rondreis maak je kennis met de highlights van beide landen. Via de plaats waar Jezus gedoopt werd in de Jordaan, verken je Madaba - bekend vanwege zijn antieke mozaïekkaart van Israël - de Nijldelta én Mount Nebo waar Mozes begraven zou liggen.'


---