Kamer van Koophandel Rotterdam

P E R S B E R I C H T Kamer van Koophandel Rotterdam

ons kenmerk
MC-09.124

datum
14 oktober 2009

Startersdag KvK Rotterdam op zaterdag 7 november

Op 7 november organiseert de Kamer van Koophandel weer de jaarlijkse Startersdag. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in het Beurs-WTC te Rotterdam. De dag is bedoeld voor mensen die overwegen een eigen bedrijf te beginnen óf pas gestart zijn met een eigen bedrijf.

Jaarlijks starten zo'n zevenduizend mensen in de regio van de Rotterdamse Kamer van Koophandel een eigen bedrijf. Het opzetten en leiden van een bedrijf is geen eenvoudige zaak. De Kamer van Koophandel stimuleert nieuwe bedrijvigheid, maar wil voorkomen dat mensen daar zonder de risico's van te kennen aan beginnen. Om mensen te informeren over wat er komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf, organiseert de Kamer van Koophandel eenmaal per jaar de Startersdag. Het slagen van de onderneming is in belangrijke mate afhankelijk van een goede voorbereiding.

Kennis opdoen
Op de beursvloer treffen (pre)starters 45 stands aan van partijen waarmee de starter te maken kan krijgen. De Kamer van Koophandel geeft die dag, vanuit haar stand, alle informatie over het starten van een onderneming. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook gemeenten, de Belastingdienst, FNV Zelfstandigen, Stichting Mentorproject, banken, notarissen en advocaten aanwezig.

De beginnende ondernemer kan op de Startersdag deelnemen aan diverse praktijkgerichte presentaties over alle aspecten van het ondernemerschap. Ook voor de net gestarte ondernemer is het programma interessant. Bovendien is er de mogelijkheid om te netwerken en daarbij bijvoorbeeld nieuwe klanten te ontmoeten.

Meer informatie en aanmelden
De Startersdag vindt op zaterdag 7 november 2009 plaats in het Beurs-WTC te Rotterdam. De toegang is gratis. Meer informatie en aanmelden via de website: www.kvk.nl/startersdag.

Noot voor de reactie (