Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Het beste van de Nederlandse animatie in Competitie Publieksprijs Nederlandse Animatie 2009 47 titels geselecteerd Kunststripbeurs ­ zaterdag 7 november Janskerk, Utrecht Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars, animatiefilmmakers en illustratoren waaronder Joost Swarte en Jan Kruis

13e Holland Animation Film Festival Van enerverende clips tot hilarische cartoons, van conventionele films tot spectaculaire computeranimatie. Competities voor korte animatiefilms, studentenfilms uit Nederland en België, geanimeerde opdrachtfilms, en nog veel meer. 4 t/m 8 november 2009 in Utrecht Filmtheater `t Hoogt, City / Movies, Theater Kikker http://www.haff.nl Competitie Publieksprijs Nederlandse Animatie 2009 Wegens het grote succes van vorig jaar, is de Competitie Publieksprijs Nederlandse Animatie ook dit jaar weer een onderdeel van het hoofdprogramma van het Holland Animation Film Festival. Alle Nederlandse geanimeerde auteursfilms, commercials, videoclips, televisieafleveringen, leaders, motion graphics, voorlichtingsfilms, Machinima en geanimeerd broadcast design konden worden aangemeld voor de strijd om de titel Publieksprijs Nederlandse Animatie 2009. Uit 157 aanmeldingen, heeft een onafhankelijke selectiecommissie 47 titels geselecteerd. Deze films vormen samen het Nederlandse programma op het HAFF 2009. Het publiek maakt met stembiljetten tijdens het festival de persoonlijke keuze bekend. De animatie met het hoogst aantal punten krijgt de titel de Publieksprijs Nederlandse Animatie 2009. Bovendien krijgt de maker geheel vrijblijvend een passe-partout en een volledig verblijf aangeboden voor HAFF 2010. De winnaar van de competitie wordt bekendgemaakt bij de feestelijke uitreiking op de Dag van de Nederlandse Animatie op zaterdag 7 november tijdens de Kunststripbeurs in de Janskerk in Utrecht.
Een greep uit het mooie aanbod van Nederlandse animatie uit de competitie van HAFF 2009. Voor het volledige overzicht kijk op www.haff.nl.




#37 van Joost Rekveld
2009/35mm/31:00/non-narratief Volgens een anoniem derde-eeuws citaat bestaan er `barende' veelhoekige steentjes, reproducerende kristallen. Computeranimatie toont het groeiproces van virtuele kristallen. Steeds opnieuw organiseren de deeltjes zich tot er een symmetrisch patroon ontstaat.
In première op 4K op 6 november, in het filmprogramma What the 4K! Far Away From Home van Gerrit van Dijk 2009/video/5:19/leader
Titelsong van toneelgroep Het Volk en de performancegroep Badmutz voor Toneelschuur Haarlem voor een gezamenlijke theaterproductie. Kikker & Vriendjes van Karsten Kiilerich 2008/video/7:00/narratief Gebaseerd op de boeken van Max Velthuijs. Kikker is het hart, de ziel en de held van de show. Hij en zijn vriendjes leven in een veilige, eenvoudige en kleurrijke wereld. Kraak & Smaak: Squeeze Me van Henk Loorbach en Andre Maat
2008/video/3:25/clip
Een flipboekje doorbreekt het ogenschijnlijk saaie bestaan van een jonge man.
MTV Manifest van Allan Sperling 2008/video/5:14/educatie MTV Manifest is het kloppend hart van het bedrijf MTV, over de kernwaarden van het merk. Secunde van Guusje Kaayk
2009/video/3:40/non-narratief Dansanimatie om de godin Abeguwo tot rust te brengen die in de hemel woont, maar het op aarde laat regenen als ze urineert.
Red-end and the Seemingly Symbiotic Society van Robin Noorda en Bethany de Forest
2009/35mm/14:38/narratief Mieren verzamelen suikerklontjes in een ijskoude mergelgrot om er een paleis te bouwen. Dit blijkt een kwekerij van larven te zijn, bizarre, marcherende veelvraten die Cricust worden genoemd. De mier Red-end is anders en voert een experiment uit.




Wereldpremière op de openingsavond van het HAFF op woensdag 4 november, City, Utrecht.

The American Dollar: Anything you Synthesize van Rogier Hendriks en Kasper Verweij
2008/video/4:48/clip
De wereld in verval. De camera glijdt in een enkele beweging van links naar rechts over een landschap, van dag tot dag, in alle seizoenen. The Labyrinth Runner van Robbie Cornelissen
2009/video/10:21/non-narratief
Een rennend jongetje. Op het ritme van zijn ademhaling verkent hij de ruimten en droombeelden in zijn hoofd.
Variété van Roelof van den Bergh 2009/35mm/4:48/narratief De act met een bord dat bovenop een lange stok draait, lijkt op het leven. Vrij simpel in het begin, maar er hebben steeds meer mensen aandacht nodig. Nederlandse inzending voor de Oscars 2009, korte animatiefilm. De competitie publieksprijs Nederlandse animatie 2009 is een activiteit van het Holland Animation Film Festival en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP) en de Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM).
Kunststripbeurs ­ 7 november ­ Janskerk Utrecht
Zaterdag 7 november vindt in de Janskerk in Utrecht de Kunststripbeurs plaats, georganiseerd door Gert Jan Pos, de stripintendant van Fonds BKVB. Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars. Met animatiefilmmakers en illustratoren. Op de beurs verkopen animatiefilmmakers, striptekenaars, schilders en illustratoren hun eigen werk. Dat kan van alles zijn: boeken, buttons, zeefdrukken, originele tekeningen, schilderijen en T-shirts. De Kunststripbeurs telt een kleine honderd deelnemers onder wie gevestigde namen als Joost Swarte (maker logo HAFF) en Jan Kruis.
De Janskerk verandert tijdens deze beurs in een ware expositie. Kunstenaars etaleren hun eigen werk. Het HAFF laat in de zijgangen van het middenschip de posters van alle festivaledities nog eens zien; een mooie internationale verzameling eigenzinnige ontwerpen.
De beurs wordt feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de competitie Publieksprijs Nederlandse Animatie.
Persaccreditatie-formulier: www.haff.nl (PROFESSIONALS) De leader is te downloaden van:
http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv http://haff.awn.com/downloads/HAFF_trailer2009_online.flv.zip
---




Organisatie



Ingezonden persbericht