Gemeente Bronckhorst
---


De heer A.H. Lettink uit Zelhem wordt Lid in de Orde van Oranje Nassau

Uit handen van burgemeester H. Aalderink van Bronckhorst??? krijgt de heer A.H. Lettink uit Zelhem op 7 november a.s., om 21.00 uur in zaal De Olde Beth in Wehl, tijdens het 75-jarig jubileum van de Doetinchemse zwemvereniging Omni NDD, een koninklijke onderscheiding uitgereikt (Lid in de Orde van Oranje Nassau).

De heer Lettink maakt zich sinds 1979 op diverse manieren verdienstelijk voor zwemvereniging Omni NDD uit Doetinchem. Zo was hij van 1979 tot heden lid/ vrijwilliger van de vereniging. Hij verrichtte onder meer schilderwerk, nam deel aan geldwervingsacties, was betrokken bij de organisatie van de zwemvierdaagse, secretaris van de waterpolocommissie, coach en keeperstrainer en droeg bij aan de fusie tussen zijn vereniging en waterpolovereniging Pegasus uit Zelhem. Ook is de heer Lettink sinds 2009 trainer/coach van Dames 1 en twee andere damesteams van de zwemvereniging.

De aard, duur, diversiteit, maatschappelijke betekenis en uitstraling van deze activiteiten zijn de redenen voor de koninklijke onderscheiding.

Voor dit artikel geldt een embargo t/m 7 november 2009 21.30 uur!

Hengelo Gld, 4 november 2009




Gemeente Bronckhorst