Ingezonden persbericht


Kunst naar hartelust

Van 7 t/m 15 november worden tijdens de nationale Kunstweek beeldende kunst en Nederlandse beeldend Kunstenaars in de schijnwerpers gezet. Dit jaar is de vijfde editie van de Kunstweek, die het thema 'Kunst naar hartelust' meekreeg. Aan de lustrumeditie nemen 115 galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea in het hele land deel.

Bezoekers aan de aan de Kunstweek deelnemende galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea krijgen tijdens de Kunstweek zonder enige verplichting het Kunstweek Geschenk cadeau. De organisatie verwacht dat de 20.000 beschikbare Kunstweek Geschenken snel op zullen zijn. Voorzitter van stichting Kunstweek, David Polak, ziet het aantal belangstellenden voor beeldende kunst elk jaar toenemen. "In het eerste jaar dat de Kunstweek plaatsvond, werden 8.000 Kunstweek Geschenken cadeau gedaan. Het zijn er elk jaar meer geworden."

Ter gelegenheid van de Kunstweek, is ook een boek verschenen. Aan het omvangrijke boek is door 56 galerieën, kunstuitlenen en kunstmusea meegewerkt. Het bevat meer dan 250 afbeeldingen van kunstwerken van voornamelijk Nederlandse beeldend kunstenaars waaronder Henk Helmantel, Ans Markus, Jeroen Hermkens, Ad Arma, Armando, Ted Noten, Isabella Werkhoven en vele anderen. In het boek staan ook verschillende stukjes proza van bekende Nederlanders. Het voorwoord is van Bart Soepnel, hoofdredacteur Kunst & Cultuur van de NPS.

Stichting Kunstweek staat intussen voor de grootste jaarlijkse promotie van beeldende kunst in Nederland en heeft als primaire doelstellingen het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en van de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars en hun werk in het bijzonder. Daarbij wordt tijdens de Kunstweek met verschillende acties het kijken naar kunst en het kopen, huren en verzamelen van kunst bevorderd, mede door stimulering van galerie- en kunstmuseumbezoek. Door het jaar heen biedt stichting Kunstweek haar vriendenvereniging bijeenkomsten, bezoeken aan kunstverzamelaars, kunstveilingen en kunstbeurzen.

Bij de galerieën, die het Kunstweek Geschenk aanbieden zijn kleinere en grote, gerenommeerde galerieën, waaronder Galerie Beeldkracht, GO Gallery en The Obsession of Art.

Tot de kunstmusea die aan de Kunstweek meedoen, behoren het stedelijk Museum Schiedam, het Groninger Museum en het Centraal Museum in Utrecht.
---



Ingezonden persbericht