Ingezonden persbericht


J/M Persbericht

Vrijdag 6 november 2009

Minister Rouvoet krijgt eerste digitale opvoedcursus

Opvoedles per sms

Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin neemt op zaterdag 7 november de eerste digitale opvoedcursus in ontvangst. Tijdens deze online training, die ontwikkeld is door het opvoedblad J/M voor Ouders en opvoedcoach Tischa Neve, krijgen ouders gedurende twee weken per sms en e-mail verschillende tips en opdrachten. Op een aparte cursuswebsite vinden ouders achtergrondinformatie, praktische oefeningen en instructiefilmpjes.

Het thema van de cursus is 'Positief opvoeden'. Na twee weken is het de bedoeling dat ouders hun kinderen meer positief stimuleren en minder aan het verbieden zijn. Onderwerpen die aan de orde komen: ontdek de leuke kanten van je kind, analyseer je eigen sterke en zwakke punten en hoe vind je de balans tussen opvoeden en vrije tijd.

Kinderpsycholoog en opvoedcoach Tischa Neve houdt op zaterdagmiddag 7 november in museum Naturalis in Leiden voor 180 ouders een lezing over 'Positief en creatief opvoeden'. Bij aanvang zal ze het eerste exemplaar van de digitale opvoedcursus aan de minister van Jeugd en Gezin aanbieden.


---