'Wooninfodag over nieuwbouwprojecten' op zaterdag 7 november 2009


Nieuwbouwontwikkelingen in Doetinchem: bouwen met vertrouwen

DOETINCHEM, 20091027 -- In de laatste drie maanden zijn in Oost Nederland 30% meer nieuwbouwwoningen verkocht dan in het tweede kwartaal van 2009. Daaruit blijkt dat steeds meer mensen vertrouwen hebben in de toekomst en het aandurven een nieuwbouwwoning te kopen. Ook in de Doetinchemse woningmarkt is meer beweging dan in veel andere plaatsen.

Gemeenten en ontwikkelaars bouwen dan ook vol vertrouwen om het huidige aanbod uit te breiden met woningen die voldoen aan de wensen van toekomstige kopers. In en rond Doetinchem worden de komende jaren honderden nieuwe woningen en appartementen gebouwd. Grote nieuwe projecten die in Doetinchem op de planning staan zijn de herontwikkeling van Hamburgerbroek en de nieuwe wijk Wijnbergen-Oost. Een bijzonder project met ruim 800 koop- en huurwoningen in een omgeving met veel groen en ruimte. Daarnaast worden diverse locaties in en rond het centrum verder ontwikkeld zoals de Bloemenbuurt, het Lookwartier, Heelweg, de Veemarkt en Vijverberg-Zuid. Ook in de directe omgeving van Doetinchem wordt volop gebouwd. Enkele voorbeelden van het nieuwbouwaanbod in de regio zijn het Nieuwe Pelgrim in Gaanderen, Het Gietelinck in Ulft, Velzengaarde in Silvolde en de Berghse Poort in 's-Heerenberg.

Al deze ontwikkelingen betekenen dat zowel kopers als huurders het op dit moment voor het kiezen hebben. Een breed aanbod van nieuwbouwwoningen voor elke doelgroep, in alle prijscategorieën.

Informatiedag over nieuwbouwprojecten
Om iedereen te informeren over de nieuwbouwplannen in en rond Doetinchem, organiseert Stichting Doetinchem Woonstad op zaterdag 7 november van 10.00 - 15.30 uur een gratis toegankelijke informatiedag. Deze `Infodag over nieuwbouwprojecten' wordt gehouden in het Graafschap College aan de Slingelaan 1 te Doetinchem en geopend door Peter Drenth (wethouder gemeente Doetinchem) en Theo Peters (gedeputeerde provincie Gelderland). Gemeente, Sité Woondiensten en de ontwikkelaars zijn aanwezig om de nieuwbouwplannen toe te lichten. Ook start dan de verkoop van de nieuwe woningen aan de Mackaylaan in Doetinchem en de eerste 62 woningen van het project Wijnbergen Het Oosten. Daarnaast kunnen de bezoekers dit jaar ook op deze dag terecht voor informatie over financiering, familierechtelijke aangelegenheden en levensbestendig wonen.

Meer informatie over alle nieuwbouwontwikkelingen in Doetinchem en omgeving? Deze is te vinden op www.doetinchemwoonstad.nl, www.doetinchem.nl, www.doetinchembouwt.nl en op de websites van de deelnemende organisaties en bedrijven.





Ingezonden persbericht