Expositie van schilderijen en beelden bij Eurlings Interieurs


VOERENDAAL, 20091029 -- Eurlings Interieurs uit Voerendaal organiseert in november en december een expositie van Arti-choque en Mirjam Joosten. Deze kunstenaars hebben de showroom sfeervol aangekleed met schilderijen en beelden.

In 1993 besloot een groepje kunstschilders de krachten te bundelen. Ze gingen op zoek naar een naar een leraar met Gulpen als thuisbasis. Schilderclub Arti-choque heeft 16 enthousiaste leden die ieder op hun eigen wijze werken. Zij hoopten destijds de wereld te kunnen choqueren met hun kunst, vandaar deze naam. De een werkt expressionistisch, de ander houdt het bij figuratief.

Acryl en aquarel zijn de meest gebruikte technieken. In de loop van de jaren hebben verschillende professionele kunstenaars hen bijgestaan in hun ontwikkeling. Sinds mei 1998 zijn zij officieel een vereniging die zich de belangstelling voor de kunst en het voortbrengen van kunstwerken door de leden in het bijzonder als doel heeft gesteld. Er is werk te zien van Rob Badenberg, Jo Bartholomé, Carry de Boer, Marlies Heidendal, Iet Henrotte, Stella Houtvast, Marianne Hutschemaekers, Sophie Ladenstein, Margreet Mommertz, Jean Muijrers, Stan Mélotte, Elly Paulissen, Anette Schneider, Julia Schmidt, Jo Wauben en Paulette Zierz-Kremer.

De Sittardse Mirjam Joosten was al op jonge leeftijd was zij gefascineerd door lezen en boeken. Haar eerste contacten met kunst bestonden dan ook uit wat zij in boeken over kunst kon vinden. Begin jaren 90 begon Mirjam met een basiscursus op het Creatief Centrum te Sittard. Vanaf die tijd beheerst kunst haar leven. Na een aantal jaren les op de draaischijf van Lei Hannen, ging haar voorliefde uit naar het handvormen. Om haar vaardigheid te vergroten ging Mirjam naar workshops in diverse stookmethoden in zowel binnen- als buitenland, onder andere bij Margot Spiegel en David Roberts. Ook volgde zij meerdere raku workshops bij Ed Knops. Langzamerhand ontwikkelde Mirjam haar eigen stijl. De vrouw vormt het belangrijkste onderwerp in haar werk. Om inspiratie op te doen reist zij naar Afrika en het Caribisch gebied waar haar ideeën tot vorm komen. Mirjam wil met de uitstraling van levenslust in haar beelden een stuk plezier in het leven van de mensen brengen. www.mirjamjoosten.exto.nl

In de showroom met klassieke en moderne meubelen, aangekleed met tassen en pashmina sjaals van LaLiek, is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.
Extra openstelling in verband met opening expositie:
Zondag 8 november 11.00-18.00 uur
Maandag 9 november 13.00-21.00 uur
De meeste kunstenaars zijn zondag 8 november aanwezig om hun werk persoonlijk toe te lichten.

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur
Zaterdag 10.00-17.00 uur
Het is ook mogelijk om buiten de normale openingstijden de showroom op afspraak te bezoeken.

www.eurlingsinterieurs.nl





Ingezonden persbericht