Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


2 JUNI 2009

Boek-delenprijs 2009: boekenbon zoekt Leesclub!

In Nederland en Vlaanderen zijn duizenden literatuurliefhebbers actief in leesclubs. Kritische en enthousiaste lezers die graag discussiëren over boeken. Deze bevlogen lezers hebben sinds 2006 ook een stem in de wereld van de literaire prijzen: met de Boek-delenprijs bekronen zij het Leesclubboek van het Jaar. De boek-delenprijs is een initiatief van het Vlaams steunpunt voor bibliotheken, cultuur en gemeenschapscentrum LOCUS, het tijdschrift Boek-delen van Biblion Uitgeverij en het Lezersfeest (Bibliotheek Rotterdam).

Voor het seizoen 2008-2009 zijn twaalf boeken genomineerd voor de Boek-delenprijs 2009. Leesclubs kunnen vanaf nu het boek kiezen dat hen dit seizoen de meest inspirerende discussiebijeenkomst heeft opgeleverd. Stemmen voor de Boek-delenprijs kan tot 1 oktober 2009 via de website www.boekdelenprijs.nl.

Op 7 november 2009 wordt de winnaar van de Boek-delenprijs bekend gemaakt tijdens de 13e editie van het Lezersfeest in Bibliotheek Rotterdam, het grootste literaire festival van Nederland (www.lezersfeest.nl). Onder de deelnemende leesclubs worden diverse prijzen verloot. Daarnaast is er een speciale Motivatieprijs van ¤ 250,- aan boekenbonnen voor de leesclub diie de uitgebrachte stem het meest enthousiasmerend motiveert.