Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 september 2009

RTV N-H op zoek naar de slimste school van Noord-Holland

RTV Noord-Holland komt dit najaar met het nieuwe programma 'De Slimste School van Noord-Holland'. Voor deze kennisquiz voor groep 8 van de basisschool, is RTV N-H nog op zoek naar scholen uit de provincie die het aandurven onderling de strijd aan te gaan. Scholen kunnen zich nog deze maand aanmelden via www.slimsteschool.nl. De hele maand september worden er screenings gehouden en opnames - onder leiding van niemand minder dan Erik van der Hoff - vinden eind oktober plaats in Studio 24 (bekend van onder meer Popstars en Holland's Got Talent).

In elke voorronde zullen uit ieder deelgebied van de provincie (van de kop van Noord-Holland tot aan de Gooi en Vechtstreek) scholen in de studio aanwezig zijn.

De Slimste School van Noord Holland is een afwisselende quiz. De kinderen van groep 8 worden getest op hun kennis van schoolvakken, zoals taal, rekenen en aardrijkskunde, maar ook op inzicht en techniek. Het is een serieuze quiz, maar er is ook ruimte voor actie en spektakel. De hele groep 8 wordt uitgenodigd en doet ook daadwerkelijk mee in de studio. Er worden zes voorrondes gehouden en de winnaars daarvan gaan naar de finale op vrijdag 30 oktober. Dan wordt uitgemaakt welke school zich de Slimste van Noord Holland mag noemen. Naast de eer is er ook een mooie prijs die wordt uitgereikt: het schoolfeest van het jaar.

De Slimste School van Noord-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door extra financiering van de provincie Noord-Holland.

De Slimste School wordt uitgezonden vanaf zaterdag 7 november om 17:15 uur, 7 weken lang, op RTV Noord-Holland (herhaling om het uur)

Presentatie: Erik van der Hoff
Producent: Character Media.


---

Noot voor de redactie (