Ingezonden persbericht



---

Persbericht
4 september


---

Nicci French op het Lezersfeest 2009!

Op zaterdag 7 november vindt de 13e editie van het Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Eén van de hoofdgasten is schrijversechtpaar Nicci French, dat vanwege het verschijnen van hun nieuwste thriller Medeplichtig in Nederland is. Tijdens het Lezersfeest worden zij op het NRC Boeken Podium geïnterviewd door Pieter Steinz.

Achter de naam Nicci French gaat het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo schreef in totaal twaalf thrillers en twee korte verhalen. Met hun boeken beheersen zij al jaren de bestsellerlijsten. In totaal werden in ons land meer dan vijf miljoen van hun boeken verkocht.

Maar er valt uiteraard meer te beleven tijdens het jaarlijkse feestje in de bieb! Op het zelfde podium praat Pieter Steinz namelijk ook met Thomas Rosenboom, Charlotte Mutsaers, Bart Chabot, Rosita Steenbeek en Robert Vuijsje.

Ook op andere podia zeker niet de minsten. Leon Verdonschot & Nico Dijkshoorn komen met een programma vol verhalen en rock & roll-poëzie. De muzikale begeleiding is in handen van The Hank Five & Denvis. Op het zelfde podium komt ook Oboema Sesetokoe (Michiel Romeyn) voordragen uit zijn poëziedebuut: Op de brommer.

En kent u deze jonge schrijvers nog niet dan wordt het zeker tijd! Robbert Welagen, Hadjar Benmiloud, Maartje Wortel, Oum'Hamed Fayza en Lernert Engelberts gaan in gesprek met Jet Sol.

Verder ook programma's van Zone 5300, Centrale Discotheek Rotterdam, stadsdichter Jana Beranová, PoetrySlamRotterdam en de uitreiking van de boek-delenprijs. En uiteraard wordt de avond zoals altijd afgeloten met een spetterend dansfeest!

Kijk voor meer programma en info op www.lezersfeest.nl

De kaartverkoop van het Lezersfeest start op 10 september.

De toegangsprijs bedraagt ¤ 17,--

Bibliotheekleden en CJP'ers krijgen korting en betalen ¤ 14,50.

Houders van een Rotterdampas betalen ¤ 10,--.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.rotterdamsuitburo.nl of via de kassa van het Rotterdams Uitburo (Centrale Bibliotheek Rotterdam). Reserveren: 010 240 01 66. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij diverse vestigingen van Selexyz (o.a. Donner), bij boekhandel v/h Van Gennep en Boekhandel de Balustrade.


---