Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoe klinkt de maan?
Kinderconcert Lisa's Grote Reis (6+) opnieuw in première

Op zaterdag 7 en zondag 8 november 2009 presenteren Oorkaan en Ulrike Quade Company het kinderconcert Lisa's Grote Reis (6+) in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 2007 werd Lisa's Grote Reis voor het eerst uitgevoerd. Sindsdien hebben maker Ulrike Quade, de spelers en de musici de productie verder uitgebouwd tot de versie die nu opnieuw in première gaat. Lisa's Grote Reis is een poëtische muziekvoorstelling over de zoektocht van een meisje naar haar oma, met muziek van Bach tot De Falla en van Haydn tot Hongaarse volksmuziek. Lisa's Grote Reis speelt tot eind januari 2010 in de (concert)zalen in Nederland.

Kleine Lisa kan niet slapen zonder de liedjes die haar oma altijd zong. Lisa houdt veel van haar oma, maar ze is er niet meer. Daarom gaat Lisa op reis om haar te zoeken. De reis is lang en soms moeilijk. Maar de muzikanten en hun muziek gaan mee als reisgenoten en helpen haar te vinden waar ze naar op zoek is.

Lisa's Grote Reis is een coproductie van Oorkaan en Ulrike Quade Company. Ulrike Quade bedacht het concept, regisseerde de productie en maakte in haar kenmerkende stijl de pop Lisa. Samen met musici Peter Brunt en Michiel Weidner brengen Jitka Ledjarová en Renske van der Sluis Lisa met hun dans en poppenspel tot leven. De muziek is van Bach, Haydn, Glière, Schulhoff, Stravinski en De Falla. Ook is Hongaarse volksmuziek te horen.

Ulrike Quade concept/regie/pop Georg Weinand dramaturgie Peter Brunt viool Desirée van Gelderen lichtontwerp Michiel Weidner cymbalom/cello Michiel Voet decor Jitka Lejdarová poppenspel/dans Jonas de Witte filmbeeld Renske van der Sluis poppenspel/zang/dans Zita Winnubst kostuums Steffie van Lamoen assistentie rekwisieten
Olivier Hasselaar en Mirek Bos techniek

Speeldata
Premièreweekend in het Concertgebouw, Amsterdam: zaterdag 7 en zondag 8 november 2009, beide dagen om 13.30 en 15.30 uur. Aansluitend een landelijke tournee tot en met zondag 31 januari 2010. Zie onder voor alle speeldata.

Oorkaan
Oorkaan is de nieuwe organisatie die is ontstaan door de fusie van Productiehuis Jeugdconcerten en Werkplaats Oorproeven. Oorkaan bestaat uit: Oorkaan Producties, Werkplaats Oorproeven en Educatieafdeling Oorsprong. De missie is kinderen via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. Daarmee is Oorkaan uniek in Nederland. De muzikale variatie is groot: van klassiek tot hedendaags en van jazz tot wereldmuziek. De muziekproducties vinden hun weg naar zalen en festivals in binnen- en buitenland. De werkplaats biedt musici en makers een plek om te experimenteren met jeugdmuziek. Meer informatie op www.oorkaan.nl.

Ulrike Quade Company
Beeldend theatermaker Ulrike Quade heeft een eigen theatrale stijl ontwikkeld waarin ze poppenspel, dans (fysiek) theater, muziek en scenografie combineert. Sinds 2000 produceert ze opvallende voorstellingen, waarmee ze ook met grote regelmaat in het buitenland speelt. Met haar laatste voorstelling De Schrijver won ze in september jl. the audience award tijdens het prestigieuze BITEF Festival in Belgrado. Meer info: www.ulrikequade.nl. Oorkaan krijgt structureel subsidie van het ministerie van OCW. Ulrike Quade Company wordt sinds 2009 structureel ondersteund door het NFPK+.
---