Ingezonden persbericht


Utrecht meets Berlin

In het weekend van 7 en 8 november kun je de top van nieuw media performers/artiesten bewonderen in Utrecht. Toonaangevende artiesten als Motomichi, A MAZE, Pfadfinderei en Apparat nemen je mee in een wereld van nieuwe media met exposities, presentaties, installaties, tentoonstellingen en feesten. Born digital organiseert dit onder het thema 'Niemandsland' van Culturele Zondagen ter ere van de Berlijnse muur die 20 jaar geleden ten val is gekomen.

Zaterdagmiddag start in Centraal Museum Studio een viertal presentaties van internationaal bekende pioniers op het gebied van digitale media en vormgeving. Het Berlijnse VJ-collectief Pfadfinderei, game art specialisten A MAZE, animatie en character designer Motomichi en het Lectoraat TMP met Onderzoeksgroep Virtueel Theater uit Utrecht zullen een kijkje in hun keuken geven. De zaterdagavond zal feestelijk worden afgesloten met een electronische dansavond van formaat met onder andere Milk Money Maffia, Mav Scientific en Leon Du Star.

Zondagmiddag is het tijd voor interactie in de Cees Braakman zaal in de Toonkamer. Algoritmisch wonder Shintaro Miyazaki laat je participeren in zijn muzikale, technische installaties. Ook zal A MAZE aanwezig zijn met hun digitale games. In Centraal Museum Studio kun je door middel van een muzikaal spel een eigen Niemandsland creëren. Tot slot zal het op zondagavond vanaf negen uur helemaal los gaan in Tivoli de Helling met spetterende optredens van de Berlijnse electroheld Apparat, visueel begeleid door VJ's Transforma en frisse techno, electro en acid door onder andere DJ Skate uit Berlijn en het Utrechtse DJ-collectief 030303. Organisator Born Digital zorgt hierbij voor een unieke VJ-set die je door verschillende Niemandslanden leidt en in de lounge kun je terecht voor interactieve games en meer.

Zowel zaterdag als zondagnacht kun je vanaf de Jutfaseweg een videowall bewonderen, die op de ramen van de Toonkamer wordt getoond. Op de videowall zijn de resultaten te zien van de online samenwerking van binnen- en buitenlandse visuele artiesten.

Al met al is dit een weekend dat je niet mag missen. Kijk voor het volledige programma, entree en tijden op www.borndigital.nu!



Ingezonden persbericht