Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 20 oktober 2009

Wende Snijders brengt met No.9 haar eerste Engelstalige album uit en doet haar eerste clubtour. Op 7 november staat Wende in WATT.

De theatrale chansonprogramma's en cd's van Wende Snijders zijn een groot succes geweest. Een prijzenregen (waaronder twee Edisons) volgde en haar eerste twee platen behaalden de gouden status. Na al deze successen heeft Wende negen maanden vrij genomen om nieuwe wegen in te slaan en haar grenzen te verruimen. Wende presenteert vanaf begin november haar nieuwe album No.9 middels haar eerste clubtour langs tien grote Nederlandse zalen.

No.9 is Wende's het eerste Engelstalige album en verschijnt op vrijdag 23 oktober. Het is haar meest persoonlijke plaat tot nu toe, waarvoor ze alle songs zelf schreef en produceerde, in samenwerking met Jan van Eerd. No.9 staat voor experimenteerdrift, vuur, eenzaamheid en verbinding zoeken.

In februari nam Wende vrij om inspiratie op te doen voor een nieuwe plaat. Met een notitieboek, recorder en fototoestel trok ze de wereld in. Ze fietste door de straten van New York, kocht een gitaar op Times Square, reisde naar Zuid-Afrika, en schreef in de duinen en de bossen van Terschelling. Vervolgens sloot ze zich op in een huis in Amsterdam-Noord om samen met Jan van Eerd alle ervaringen vast te leggen in teksten en muziek met als enige beperking dat er geen beperkingen waren. Na alle ontmoetingen, na door een landschap van geluiden gereisd te hebben, vervielen alle grenzen in stijl of smaak.

De eerste twee No.9 concerten zijn al uitverkocht en wel die van Paradiso en de Gigant. Op zaterdag 7 november treedt Wende Snijders op in WATT Rotterdam. Tickets a 25 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar.

ZA 07 11 2009 WENDE @ WATT (GROTE ZAAL)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a E 25,00 (excl. servicekosten) zijn te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.wende.nu

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /