Ingezonden persbericht


Persbericht 22 oktober 2009

NATIONALE WHIPLASHDAG 7 NOVEMBER
WHIPLASH KAN IEDEREEN OVERKOMEN

Een ongeval in het verkeer, bij het sporten, op het werk of thuis: Whiplash kan iedereen, ongevraagd en ongewild, overkomen. Omdat whiplash ingrijpende gevolgen kan hebben voor een grote groep mensen, draait de Nationale Whiplashdag op 7 november om preventie van whiplashongevallen. De Nationale Whiplashdag is een interactief evenement waarbij iedereen welkom is die geïnteresseerd is in whiplash of mee wil denken over het voorkomen van whiplashongevallen. Arnold Vanderlyde en Sjaak de Coninck inspireren u met hun kijk op ongevalpreventie in verkeer en sport. Test of u de autostoel goed afstelt en deel ervaringen met whiplashpatiënten. Dit, en veel meer op de Nationale Whiplashdag. Kom ook op 7 november naar het Arsenaal in Woerden en meld je aan via www.whiplashstichting.nl.

Ongeveer 1 op de 5 mensen houdt chronisch klachten na een whiplashongeval. Voor hen is er geen genezende behandeling beschikbaar. Om leed door whiplash te verminderen is het voorkomen van ongevallen daarom van groot belang.

Whiplash kan iedereen treffen en de Whiplash Stichting Nederland nodigt naast patiënten dan ook professionals en algemeen publiek van harte uit om deel te nemen aan de Nationale Whiplashdag. Ieders betrokkenheid is van belang om vooruitgang te boeken!

De dialoog. Die is belangrijk deze dag.
Op het evenement in het Arsenaal in Woerden gaan we de dialoog aan over een aantal centrale vragen:

Wat zijn de risico's op een whiplashongeval en wat kunnen we doen?! Arnold Vanderlyde en Sjaak de Coninck inspireren met hun kijk op ongevalpreventie in verkeer en sport. Test of u de autostoel goed afstelt en ga het gesprek aan met de aanwezige deskundigen.

Waarom moeten we er wat aan doen?
Hoe is het om te leven met de gevolgen van whiplash? En waarom is het dus zo belangrijk om meer ongevallen te voorkomen?!! Met onder meer een presentatie van auteur Paulien Bom, prikkelende zang en verhelderende poëzie. Inzichten en praktische handvatten in workshops, door optometrist, ontspanningstherapeute en coach. Praat mee, doe mee en deel mee op de Nationale Whiplashdag!

WANNEER: 7 november 2009
WAAR: Het Arsenaal in Woerden
TIJD: 10.00 - 15.000 uur
VOOR WIE: Iedereen die geïnteresseerd is in whiplash of mee wil denken over het voorkomen van whiplashongevallen
TOEGANG: Gratis, consumpties voor eigen rekening

AANMELDEN: via www.whiplashstichting.nl, info@whiplashstichting.nl of via T. 030-6565000. ORGANISATIE:

Materiaal:

- Te downloaden vanaf http://www.whiplashstichting.nl/site/nationale whiplashdag.html: o Stoppers over de Nationale Whiplashdag
o Het complete programma (laatste versie vanaf maandag 26 oktober) o Flyer

Noot voor de redactie /