Ingezonden persbericht


Amsterdam, vrijdag 23 oktober 2009

Filmmuseum On Tour
Filmmuseum-bus voor bewoners van Amsterdam-Noord

Het Filmmuseum verhuist naar Amsterdam-Noord in 2011. Nog voor het zover is, besteedt het museum al extra aandacht aan zijn toekomstige buren. Om de bewoners van Amsterdam-Noord alvast kennis te laten maken met het Filmmuseum, komt er een speciale Filmmuseum-bus. Deze bus wordt ingezet bij allerlei activiteiten en gebruikt om bewoners van Amsterdam-Noord naar het Filmmuseum in het Vondelpark te brengen. Zaterdag 7 november 2009 wordt het project 'Filmmuseum On Tour' feestelijk geopend, en maakt de Filmmuseum-bus zijn eerste rit.

Om hulp te krijgen bij de realisatie van de Filmmuseum-bus heeft het Filmmuseum zich enkele maanden geleden ingeschreven voor de Junior Chamber International (JCI) Challenge Amsterdam. JCI Challenge is een talentontwikkelingsprogramma dat 'young professionals' en entrepreneurs - in allerlei beroepsgroepen en in de leeftijd tot veertig jaar - uitdaagt om op 7 november 2009 een evenement te organiseren voor een maatschappelijk doel. Het Filmmuseum is in het kader hiervan gekoppeld aan het Jonge Ambtenaren Netwerk (JAN). De uitdaging van het JAN-team is om ervoor te zorgen dat de Filmmuseum-bus vanaf 7 november rijdt.

Het project 'Filmmuseum On Tour' heeft als doel Amsterdam-Noord en het Filmmuseum dichter bij elkaar te brengen. Dit is van belang nu het museum in de nabije toekomst naar de nieuwe Amsterdamse wijk Overhoeks aan de noordelijke IJ-oever zal verhuizen. Het Filmmuseum is er voor iedereen, dus zeker ook voor zijn toekomstige buren. Met de JCI Challenge willen het Filmmuseum en het JAN-team een basis leggen voor de toekomst. Op 7 november 2009 wordt de Filmmuseum-bus voor het eerst gebruikt om kinderen van Amsterdam-Noord naar het Filmmuseum in het Vondelpark te brengen, waar zij de film The Eagle Hunter's Son (2009) te zien krijgen. Dit wordt gedaan in samenwerking met Stichting Speeltuinen in Noord (www.stichting-spin.nl). Met deze eerste rit wordt het startsein gegeven voor extra Filmmuseum-activiteiten voor de bewoners van Amsterdam-Noord.

Zie www.filmmuseum.nl voor meer informatie over het programma van 7 november.


---



Ingezonden persbericht