Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 26 oktober 2009

20 jaar zonder Muur - eeen terugblik in theater, debatten en beeld

Een avond door De Groene Amsterdammer en de Stadsschouwburg, met de Nederlandse première van Berlin/Wall van David Hare; Ruud Lubbers over 1989, en H.J.A. Hofland, Martin Simek, Paul Scheffer, Luuk van Middelaar, Xandra Schutte en vele anderen

Op zaterdag 7 november organiseren De Groene Amsterdammer en de Stadsschouwburg een avond met theater, interviews en debatten, over de val van de Berlijnse Muur in 1989 en de wereld zonder IJzeren Gordijn.

Ruud Lubbers zal voor het eerst uitgebreid spreken over 1989, zijn vriendschap met Ronald Reagan en zijn relatie tot Helmut Kohl, de vereniging van beide Duitslanden en zijn aanvankelijke huiver daarvoor.

Op de avond vindt de Nederlandse première plaats van het toneelstuk Berlin/Wall van de Britse toneel- en scenarioschrijver David Hare (van de scenario's van onder andere The Hours en The Reader). Hans Croiset en Cox Habbema zorgen voor een theatrale lezing van het stuk, onder regie van Frans Marijnen voor Het Nationale Toneel.

Verder columns van H.J.A. Hofland, Marja Pruis en Ewald Engelen; Luuk van Middelaar en Frits Boterman over Duitsland en Europa na 1989; Paul Scheffer, Anet Bleich en Paul Brill over journalistiek in de Koude Oorlog, en Martin Simek met Harry Mulisch.

De avond sluit af met een dansfeest in Oost-Berlijnse stijl: 'Russendisco' in Stanislavksy.

Zaterdag 7 november, 20:30 uur, Stadsschouwburg Amsterdam. Toegang: ¤ 19,50 / ⤠15,- voor Groene-abonnees.
Kaarten verkrijgbaar op www.ssba.nl en 020-6242311.


- EINDE -