Ingezonden persbericht


Gratis tuinadvies op 7 & 8 november
Tuinontwerpdagen in De Tuinen van Appeltern


- APPELTERN- Wilt u een nieuwe tuin maar weet u niet hoe u moet beginnen? Past uw huidige tuin niet bij u en wilt u deze aanpassen? Op zaterdag 7 en zondag 8 november helpen De Tuinen van Appeltern en de Exclusief Geselecteerde Hoveniers u bij problemen in uw tuin. Het gehele weekend worden er gratis schetsadviezen gegeven, dus neem foto's en een plattegrond van uw tuin mee!

Een goed ontwerp is het halve werk
Met een goed ontwerp legt u de basis voor uw toekomstige tuinplezier. Zonder een gedegen ontwerp dat is afgestemd op uw wensenpakket en dat past bij het huis en de omgeving, wordt het problematisch. Er worden veel fouten gemaakt bij de vormgeving en inrichting, met als gevolg een tuin waarin u zich niet prettig voelt. Een tuin moet in alle opzichten bij u passen, zowel qua comfort, financiën en werk. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, of juist een tuin waar u zelf wekelijks uren aan kunt werken? Hoe wordt een ondiepe tuin ruimer en een smalle tuin breder? Is een pergola wel nodig? Dit zijn allemaal vragen die met een goed ontwerp beantwoord kunnen worden.

Gratis schetsadvies
Er is veel onwetendheid over de mogelijkheden die een tuin in zich heeft. Ook over de diverse wegen die u daarbij kunt bewandelen is veel onduidelijkheid. Daarom kunt u op 7 & 8 november terecht in De Tuinen van Appeltern. Exclusief Geselecteerde Hoveniers geven dan gratis tuin- en schetsadviezen. De hovenier neemt de tijd om uw vragen persoonlijk te beantwoorden en maakt op basis van de door u aangeleverde foto's en maten vast een grove schets voor uw tuin.

Exclusief Geselecteerde Hoveniers
De Tuinen van Appeltern heeft in heel Nederland de meest creatieve en vakbekwame hoveniers geselecteerd. Deze hoveniers zijn echte professionals op hun vakgebied. Zij willen een bijdrage leveren aan de Nederlandse tuincultuur door u gratis schetsadviezen te geven en er voor te zorgen dat u een tuin krijgt die bij u past.

Deelnemen? Meld u aan!

Wilt u deelnemen aan een schetsadvies van één van de Exclusief Geselecteerde Hoveniers? Meldt u dan aan door te bellen of te mailen met De Tuinen van Appeltern (0487-541732 / info@appeltern.nl). U wordt ingedeeld bij een deelnemende hovenier in uw omgeving. Het tuin- en schetsadvies duurt 45 minuten en wordt gegeven in De Tuinen van Appeltern. Dit tuinadvies is gratis, u betaalt slechts entree voor het tuininspiratiepark. Elke deelnemer ontvangt tevens een gratis Tuingelukboekje!

Een goed begin is het halve werk, geniet van uw tuin!


---

Noot voor de redactie:
Het tuininspiratiepark in Appeltern is iedere dag geopend van 1 maart tot 1 december van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen. In maart, oktober en november tot 17.00 uur. De Tuinen van Appeltern is rolstoeltoegankelijk en honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De toegangsprijs is E10.-. Kinderen van 6 t/m 12 jaar krijgen E5,- korting en 65-plussers krijgen E1.50 korting. Bezoekadres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie op www.appeltern.nl