Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA Rotterdam kiest voor jongeren!

Dinsdag 27 oktober 2009, Rotterdam

Het CDA bestuur heeft unaniem gekozen voor jongeren in Rotterdam. Het Algemeen Bestuur van het CDA Rotterdam heeft maandagavond de advieslijsten voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 3 maart 2010 vastgesteld. Met Ruben Mink als jongerenkandidaat (nummer 2) voor de Coolsingel en in 8 deelgemeenten een jongere hoog op de lijst, kiest het CDA voor vernieuwing en geeft de partij aan jongeren serieus te nemen.

Het CDJA Rotterdam had op de vorige ledenvergadering een motie ingediend om jongeren hoog op de lijsten te plaatsen en gisteravond hebben ze daarmee een enorm resultaat binnen gehaald! De vertrouwenscommissie heeft goed geluisterd naar de ALV van 30 september. De Rotterdamse afdeling van het CDJA is één van de snelst groeiende van het land. Met Wubbo Tempel als nieuwe lijsttrekker en de plaatsing van jongeren op de lijsten ziet het CDJA de verkiezingen met vertrouwen tegemoet. Rotterdam is een jonge stad, met zo'n 60.000 jongeren op het HBO en bijna 25.000 studenten op de universiteiten. Het CDJA zal richting de verkiezingen voornamelijk voor de positie van jongeren opkomen.

Het CDJA hoopt dat de ALV van 7 november a.s., waarin de lijsten definitief worden vastgesteld, het belang van jongeren ook inziet. Het CDJA Rotterdam zal zich in ieder geval weer van een ludieke kant laten zien op 7 november.

De jongerenkandidaten van het CD(J)A Rotterdam:

Coolsingel: Ruben Mink (20 jaar)
Hoogvliet: Alex Hallema (27 jaar)
Charlois: Ramon van der Maas (26 jaar)
Feijenoord: Kirsten van der Vlies (21 jaar)
IJsselmonde: Sven de Langen (22 jaar)
Kralingen-Crooswijk: John Kuijt (21 jaar) Arrie Vis (21 jaar) Noord: Maarten Jongmans (22 jaar)
Prins Alexander: Rob Snijders (24 jaar)
Overschie: Edwin van Putten ( jaar)

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht