Gemeente Hilversum

Cantate op de Brink - Start nieuw seizoen

publicatiedatum: donderdag 29 oktober 2009

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor Cantate op de Brink op zaterdag 7 november a.s. in de Grote Kerk op de Brink te Hilversum. De eerste muzikale vesper van het nieuwe seizoen; een seizoen dat wederom een viertal prachtige Bachcantates biedt, waaronder vlak voor Kerstmis het 2de deel uit het Weihnachts Oratorium.

Op 7 november wordt de vroege Bach cantate "Nach dir, Herr, verlanget mich" (BWV 150) uitgevoerd. Daaraan voorafgaand klinkt de Fuga in c über ein Thema von Legrenzi, (BWV 574) voor orgel.

Onlangs heeft Wim Kloppenburg aangekondigd in maart 2010 te stoppen met zijn werk als dirigent bij de Matinencantorij (en als cantor-organist van de Nieuwe Kruiskerkgemeente in Amstelveen). Zaterdag 7 november is hij dan ook voor de laatste maal te gast als dirigent met de Matinencantorij bij Cantate op de Brink.

Aan deze muzikale vesper werken deze keer mee:
Marjon Strijk - sopraan
Coosje Schouten - alt
Kevin Doss - tenor
Coert van den Berg - bas
Wim Kloppenburg - algehele muzikale leiding
Matinencantorij
Orkest samengesteld door Jouke van der Leest
Machteld van Woerden - toelichting.

Koraal om mee te zingen
Wederom kan het publiek het speciaal bij deze cantate gekozen slotkoraal meezingen. Wie goed beslagen ten ijs wil komen, kan zich voorbereiden met de partituur die beschikbaar is. Klik voor meer gedetailleerde informatie over de muzikale vesper van 7 november op de link aan de rechterkant van de pagina.

Volgende uitvoeringen
Houdt voor het programma van dit seizoen onze website www.cantateopdebrink.nl in de gaten.

Samenvatting
o Zaterdag 7 nov., 16u30-17u15
o Grote Kerk, Kerkbrink Hilversum
o Cantate BWV 150
o Dirigent: Wim Kloppenburg
o Toelichting: Machteld van Woerden
o Toegang vrij, collecte na afloop