Ingezonden persbericht


Persbericht, 3 november 2009

ARNOLD VANDERLYDE PLEIT VOOR VIP- ATTITUDE WHIPLASH

NATIONALE WHIPLASHDAG 7 NOVEMBER

Zaterdag 7 november op de Nationale Whiplashdag in Woerden pleit Arnold Vanderlyde voor een VIP-attitude om whiplashongevallen te voorkomen: Vertrouwen in een goede voorbereiding, Integriteit en respect voor jezelf en anderen, en Passie om met z'n allen de handschoen op te pakken tegen whiplashongevallen.

Arnold Vanderlyde, drievoudig Europees Kampioen Boksen, heeft zelf bijna whiplash opgelopen. Dit was het gevolg van een slechte voorbereiding op een wedstrijd. Vanuit de vaste overtuiging dit niet meer mee te willen maken, heeft Arnold helder in kaart gebracht aan welke randvoorwaarden voldaan moet worden om veilig te kunnen sporten.

In een wervelende presentatie zet Arnold op 7 november de voorwaarden uiteen voor veilig en succesvol sporten. Zijn symbolische voorbeelden uit de bokswereld zijn duidelijk toepasbaar in het gewone leven. 'Blijf in beweging, om jezelf te beschermen'.

Op de Nationale Whiplashdag is iedereen welkom die geïnteresseerd is in whiplash of mee wil denken over het voorkomen van whiplashongevallen. Om leed door whiplash te verminderen is het voorkomen van ongevallen van groot belang. Ongeveer 1 op de 5 mensen houdt chronisch klachten over na een whiplashongeval. Voor hen is er geen genezende behandeling beschikbaar.

WANNEER: 7 november 2009
WAAR: Het Arsenaal in Woerden
TIJD: 10.00 ­ 15.00 uur
VOOR WIE: Iedereen die geïnteresseerd is in whiplash of mee wil denken over het voorkomen van whiplashongevallen
TOEGANG: Gratis
AANMELDEN: via www.whiplashstichting.nl, info@whiplashstichting.nl of via T. 030-6565000. ORGANISATIE: Whiplash Stichting Nederland
Veilig Verkeer Nederland en Slachtofferhulp Nederland steunen de missie van de Nationale Whiplashdag.

Noot voor de redactie /