Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
5 november 2009

ERIK VAN DER HOFF ZOEKT SLIMSTE SCHOOL UIT NOORD-HOLLAND

Op welke school uit Noord-Holland zitten de slimste kinderen? Dat wordt uitgemaakt in het nieuwe televisieprogramma 'De Slimste School van Noord-Holland' dat vanaf zaterdag 7 november om 17:15 uur te zien is bij RTV Noord-Holland. De presentatie is in handen van Erik van der Hoff.

Honderden scholieren strijden om de beste van hun provincie te worden in het nieuwe televisieprogramma 'De Slimste School van Noord-Holland,' een spannende quiz voor leerlingen van groep 8. Zij worden getest op hun kennis van schoolvakken, zoals rekenen en aardrijkskunde, maar ook over de provincie waarin zij wonen. Erik van der Hoff is de presentator van het programma. "Als presentator is dit eigenlijk het ultieme programma om te mogen presenteren. Het enthousiasme en fanatisme van de kinderen werkt heel aanstekelijk. Het roept daarbij ook erg leuke herinneringen op aan mijn eigen jeugd toen ik genoot van programma's als 'Klassenwerk' en 'Ren je Rot'." Erik werd bekend als zanger van Roberto Jacketti & the Scooters en is bekend van programma's als 'Samenwonen,' 'Het Blok' en 'Erik & Sascha in Afrika'. Daarnaast produceert hij ook verschillende programma's.

Naast meerkeuzevragen is er ook ruimte voor actie. Zo moeten de leerlingen met de hele klas verschillende praktijkopdrachten uitvoeren. Eén van de onderdelen is het ontmaskeren van een mysterieuze bekende Nederlander. Het programma wordt opgenomen in Studio 24 in Hilversum, waar ook Popstars wordt opgenomen. Hoofdredacteur Dink Binnendijk: "Voor een regionale omroep is dit een mega produktie en ik ben hartstikke trots dat we dit programma bij ons kunnen uitzenden. Het is voor onze omroep de eerste keer dat we een programma uitzenden dat afgestemd is op jongeren en dat is natuurlijk erg spannend. En belangrijk, want RTV Noord-Holland is de regionale omroep van en voor iedereen dus ook voor alle leeftijden."

De school die de meeste vragen goed beantwoordt gaat door naar de volgende ronde. In totaal zijn er zes voorrondes. De finale wordt uitgezonden op zaterdag 19 december. Dan wordt bekend gemaakt welke school zich 'De Slimste School van Noord-Holland' mag noemen.

'De Slimste School van Noord-Holland' wordt mede mogelijk gemaakt door extra financiering van de provincie Noord-Holland. Het programma wordt geproduceerd door Character Media.

Voor meer informatie kijk op www.slimsteschool.nl.

Uitzending 'De Slimste School van Noord-Holland':
zaterdag 7 november vanaf 17:15 uur.

---

Noot aan de redactie (