Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 05-11-2009

JUBILEREND MEDIACOMPONIST STEPHEN EMMER TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 7 november, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


* Artistiek leider Samuel Wuersten van het Holland Dance Festival komt praten over het 50 jarig bestaan van het Nederlands Danstheater. Dit rebelse gezelschap, mede opgericht door choreograaf Jiøí Kylián, was de eerste democratische dansgroep in Nederland. De rol van iedere danser was even groot, iedereen was solist. En hoe is het op dit moment met de dans in Nederland is gesteld?
* 'De tachtig seconden van...' Arnoud Rigter. Deze stadsdichter van Eindhoven publiceerde al enkele bundels en deed performances op festivals als De Wintertuin, Noorderzon en Festival aan de Werf.
* Live muziek van Izaline Calister. Ze won vorige maand een Edison voor haar album 'Speransa'. Calister toert langs de theaters met haar liedjesprogramma '10 jaar, de mooiste liedjes'.
* Column van Arjan Peters.

* Stephen Emmer, ofwel de 'Seven-Minute-Man', viert 6 november zijn 25-jarig jubileum als mediacomponist. Iedere zeven minuten zijn composities van zijn hand te horen op de nationale televisie en radio. Hij is de eerste fulltime mediacomponist van Nederland en daarmee de grondlegger van het vak.
* Anthonya Visser, professor Duitse taal en letterkunde, richt zich op cultuuruitingen sinds de Wende. Zij komt praten over Duitse boeken en films die na de val van de muur, 20 jaar geleden, de Duitse identiteit weergeven.
* De virtuele vitrine met Paul Koek.

* Hesther Carvalho bespreekt de nieuwste trends in muziek.
* Deel 2 van het hoorspel 'Oeroeg', gemaakt door de HoorSpelFabriek. Iedere week kunt u tijdens de laatste tien minuten van Opium luisteren naar een bewerking van het bekende boek.

Presentatie: Hans Smit

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.



Ingezonden persbericht