TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-11-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 7 november
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 7 NOVEMBER

Jaap de Hoop Scheffer, Ton Heerts en Fred Teeven zijn zaterdag 7 november te gast in het TROS Radio 1-programma TROS KAMERBREED.

Maandag is het 20 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Het betekende het einde van de Koude Oorlog. Jaap de Hoop Scheffer was in die tijd buitenlandwoordvoerder van het CDA. Hij kijkt in TROS KAMERBREED terug op 9 november 1989. In de jaren erna bleef zijn carrière nauw verbonden met internationale ontwikkelingen: hij was minister van Buitenlandse Zaken en tot afgelopen zomer secretaris-generaal van de NAVO. Wat is de betekenis van de val van de Muur voor Europa en onze veiligheid?

De Tweede Kamerleden Ton Heerts (PvdA) en Fred Teeven (VVD) praten over justitie en de rechtsstaat. In de Tweede Kamer werd deze week de begroting van het ministerie van Justitie behandeld. Tegelijkertijd bleek uit onderzoek dat Nederlanders rechters te soft vinden, ze straffen te weinig en te laag. Hoe analyseren beide Kamerleden het geringe vertrouwen in de rechtsstaat? Wat moet en kan er bijvoorbeeld verbeterd worden aan het verlofsysteem voor gevangenen zodat mensen weer vertrouwen krijgen in de rechtsstaat?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl