Gemeente Leeuwarden

EMBARGO TOT ZATERDAG 7 NOVEMBER, 20.00 UUR!

Persuitnodiging: Koninklijke Onderscheiding voor Jan Plat

De heer Jan P. Plat

geboren: 26 september 1954 in Leeuwarden

wonende te Leeuwarden

benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Jan Plat is al meer dan veertig jaar actief binnen de christelijke scoutinggroep Burmania in Leeuwarden. De groep viert dit jaar haar 80-jarig bestaan.

Jan Plat is sinds 1971 actief in de leiding van Scoutinggroep Burmania en was daarvoor al zo'n tien jaar jeugdlid. Hij heeft in al die jaren heel wat functies gehad: vaandrig, hopman, secretaris, lid van de gebouwencommissie, beheerder van de groepsbus en lid van de Commissie Burmania 2000. Hij heeft vele weekendkampen en zomerkampen, droppings en hikes georganiseerd. Als secretaris heeft hij jarenlang de ledenadministratie verzorgd, vergaderingen voorbereid, notulen gemaakt en actielijsten opgesteld. Mede dankzij zijn inzet is er een nieuw pand gekomen, nadat een van de gebouwen in 1987 in vlammen opging. Hij heeft ook een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het gebouw De Vesting aan het Kalverdijkje in 1992.

Daarnaast heeft Jan Plan zich jarenlang actief ingezet voor de diaconie van de Hervormde gemeente, inmiddels de Protestantse Kerk (in oprichting) in Leeuwarden.