Politie Groningen

Zaterdag 7 november 2009

Provincie Groningen, 07-11-2009

Stadskanaal: gewonden bij kop-staartbotsing

Twee 49-jarige vrouwen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Pekelderstraat in Stadskanaal. De vrouwen uit Veendam en Nieuwe Pekela zaten in een auto die werd bestuurd door een 63-jarige man uit Veendam. Deze Veendammer bleef achter een fietser rijden om een tegemoetkomende automobilist voldoende ruimte te geven. Een 22-jarige automobilist uit Winschoten merkte te laat op dat de Veendammer afremde en reed tegen de achterkant van zijn auto. De twee bestuurders raakten niet gewond, maar de vrouwen in de eerste auto zijn met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer voor belediging en wapenbezit aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer was na een ruzie uit een horecagelegenheid in de Peperstraat gezet. De man gedroeg zich buiten op straat enigszins opgefokt. Na een woordenwisseling met gewaarschuwde politieagenten beledigde hij de dienders met scheldwoorden. Tijdens de aanhouding bleek dat de 26-jarige ook twee messen op zak had. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Middelstum: 15-jarige onder invloed in gestolen auto

De politie heeft vrijdagnacht een 15-jarige jongen uit Uithuizen op de Delleweg bij Middelstum aangehouden voor rijden onder invloed en diefstal. Politieagenten zagen de jongen in een auto rijden, terwijl hij wat onregelmatig en bokkig reed. Bij navraag bleek dat de betreffende auto niet meer gekeurd was. Op dat moment bracht de 15-jarige jongen de auto tot stilstand. Hij werd aangesproken door de agenten. Na een blaastest werd vastgesteld dat hij te veel gedronken had. De knaap bleek 15 jaar te zijn en zodoende ook geen rijbewijs. Tevens bleek dat de verdachte de auto had weggenomen. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de minderjarige 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie onderzoekt op grond van het kenteken wie de eigenaar van de auto is. De jongen werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord

Groningen: man met lokaalverbod moet boetes betalen

De politie heeft vrijdagnacht in een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen een 25-jarige man uit Kropswolde aangehouden. De verdachte werd door portiers in de horecagelegenheid aangetroffen, terwijl hij een ontzegging had voor de betreffende zaak. Hierop werd beveiligingsmedewerkers aangesproken en overgedragen aan de politie. Bij navraag bleek dat de Kropswolder nog vijf onherroepelijke vonnissen van in totaal 18 dagen hechtenis had openstaan. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord.

Groningen: Amsterdammer aangehouden voor dubbele mishandeling

De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor mishandeling. De Amsterdammer gaf onder het oog van politieagenten twee Stadjers (20 en 21 jaar) een klap. De 26-jarige werd direct aangehouden voor de dubbele mishandeling. Beide Stadjers doen aangifte van het geweld. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord.

Ter Apel: jonge automobilist botst tegen boom

Een 19-jarige jongeman uit Ter Apel is vrijdagnacht op de Moersloot gewond geraakt bij een verkeersongeval. De automobilist raakte met zijn rechterachterband een trottoirband. De 19-jarige verloor in de bocht waar het Hooiland overgaat in de Moersloot de macht over het stuur. Hij botste vervolgens tegen een boom die in de berm staat. Het slachtoffer werd door brandweerpersoneel uit de auto gehaald. Het personeel van het Mobiel Medische Team heeft de man op de plek van het ongeval behandeld. Hij werd later naar het ziekenhuis gebracht. De auto van het slachtoffer werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Ten Boer: snelle rijder moet rijbewijs inleveren

De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs van een 46-jarige man uit Uithuizen ingenomen. De verdachte werd met een snelheid van 151 km/uur geklokt op de autoweg N46 bij Ten Boer. Op de autoweg geldt een snelheidslimiet van 100 km/uur. De 46-jarige moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Meedhuizen: man gewond na val

Een 77-jarige man uit Siddeburen is vrijdagmiddag op de Essenlaan in Meedhuizen gewond geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer was bezig met het herstellen van stormschade op het dak van een open opslag van stro. Hierbij zakt de man door een dak van golfplaten. Hij kwam vier meter lager op de grond terecht. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: vrouw licht gewond bij eenzijdig ongeval

Een 26-jarige vrouw uit Appingedam is vrijdagmiddag op de Provincialeweg N362 in Delfzijl gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was met haar auto in de berm terecht gekomen. Zij raakte met haar wagen in een slip en belandde vervolgens in de sloot. Het slachtoffer werd met licht hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Marum: twee gewonden bij ongeval op snelweg

Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Marum zijn vrijdagavond twee mannen uit Apeldoorn (21 en 25 jaar) gewond geraakt. Op de snelweg bij Marum in de richting van Friesland hadden al twee lichte aanrijdingen plaatsgevonden. De 21-jarige Apeldoorner wist zijn auto nog tijdig tot stilstand te brengen voor beide aanrijdingen. Een achterop komende auto, bestuurd door 71-jarige man uit Zuidhorn, wist niet tijdig te remmen. Hij botste achterop de auto van de Apeldoorner. Door de klap raakten beide Apeldoorners gewond. Zij werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Nieuwe Pekela: fietser en bromfietser botsen

Een 16-jarig meisje uit Nieuwe Pekela is vrijdagavond op de Abraham Westersstraat in Nieuwe Pekela gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 13-jarig meisje uit Nieuwe Pekela wilde met haar fiets linksaf slaan naar de Zuidwendingerweg. Op dat zelfde moment wilde het 16-jarige meisje op haar bromfiets haar plaatsgenote aan de linkerkant inhalen. Door de aanrijding raakte de bromfietsster gewond aan haar been. Zij moest met haar letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Delfzijl: jongen (16) op straat beroofd

Een 16-jarige jongen uit Delfzijl is vrijdagavond op het Schuitenzand in Delfzijl beroofd door twee onbekende mannen. De jongen werd bij een viaduct aangesproken door twee onbekende mannen. Hierop werd de knaap met een vuurwapen bedreigd. Uiteindelijk werd door beide daders een pakje rookwaren weggenomen. Na de straatroof gingen beide daders er vandoor. Het slachtoffer alarmeerde thuis de politie. De politie beschikt over een signalement van beide straatrovers. Voor de 16-jarige is slachtofferhulp ingeschakeld. Vandaag wordt een aangifte van de Delfzijlster opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Groningen: bromfietser onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht op het Hoendiep in Groningen een 42-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest op straat wees uit dat de Stadjer te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed. Hij mocht met een rijverbod van vijf uren weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.