Politie Gelderland-Zuid

Heterdaad aanhoudingen na woninginbraken

Zaltbommel, 07-11-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een arrestatieteam van de politie vijf verdachten aangehouden die mogelijk gerelateerd kunnen worden aan diverse woninginbraken in de regio Zaltbommel en omstreken.

De politie in Zaltbommel en het gespecialiseerde woninginbrakenteam hadden één van de verdachten, een 31-jarige man uit Zaltbommel, al enkele weken op het oog als verdachte. Deze man stond sinds de politie hem aan woninginbraken kon relateren als gesignaleerd opgegeven. Vrijdag had de politie genoeg informatie verzameld over zijn mogelijke verblijfplaats aan de Troelstrastraat in Zaltbommel waarop het arrestatieteam (AT) werd ingezet. Hierop begaf het AT zich naar de Troelstrastraat waar zij na enige tijd posten de woning binnenvielen.

Heterdaad
In de woning bevonden zich op dat moment vijf personen, inclusief de 31-jarige verdachte. Alle vijf zijn die nacht op heterdaad aangehouden. Zij zijn allen aangehouden op verdenking van diefstal, heling of betrokkenheid bij de woninginbraken. Het gaat hierbij, naast de al genoemde 31-jarige man, om drie mannen van 34, 27 en 21 jaar en een 19-jarige vrouw uit Zaltbommel en Haaften.

Aanwijzingen
Het AT trof naast de vijf verdachten in de woning ook meerdere goederen aan die ontvreemd zijn uit eerdere woninginbraken. Deze zijn in beslag genomen en worden zo spoedig mogelijk aan de rechtmatige eigenaar geretourneerd. Onder deze goederen bevonden zich onder andere een ontvreemd voertuig, rijbewijs en portefeuilles. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor. De politie zet het onderzoek voort om de relatie te achterhalen met inbraken in het district. Dit doet zij onder andere door technisch onderzoek uit te voeren aan de goederen en de verdachten.
(13)

Laatst gewijzigd 07-11-2009 13:45 | © Regio Gelderland-Zuid |